• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Ole Hoffskov & Victor Risager

Fransk stjerne vild med Pierre-Emile Højbjerg

Foto: Getty Images

Den franske lansholdsanfører Hugo Lloris siger pæne ting om Pierre-Emile Højbjerg før lørdagens VM-brag.

Af Ole Hoffskov & Victor Risager

Tipsbladet i Qatar 

Pierre-Emile Højbjerg og Hugo Lloris er til dagligt holdkammerater i Tottenham, men i år har de også været modstandere flere gange, og lørdag er de det igen, når Danmark og Franrkig tørner sammen til VM.

De to nationer har som bekendt mødt hinanden to gange tidligere det seneste halve år, og begge opgør er endt med en dansk sejr, så det er afgjort Højbjerg, der har håneretten over for den franske målmand.

I sidste uge fortalte Pierre-Emilie Højbjerg, at han og Hugo Lloris har fået taget et billede sammen, så de husker også at være gode venner på den anden side af slutrunden, og den information får den franske keeper til at trække på smilebåndet. 

- Vi vil altid være gode venner efter kampene. Det er en kamp i 90 minutter med nget på spil for begge, men det bliver hyggeligt at møde ham. Vi har et godt forhold, og jeg kan kun sige gode ting om ham. Han har en vigtig rolle på det danske hold, og jeg glæder mig til at møde ham. Det samme gælder min gamle holdkammerat Christian Eriksen, men under kampen er vi modstandere, siger Hugo Lloris.

Den rutinerede målmand bærer anførerbindet for Les Bleus, og han har kunnet se kaptajnen på det danske landshold, Simon Kjær, bruge en masse tid på andet end fodbold hidtil under slutrunden. Det er naturligvis hele debatten om Qatar som værtsnation og "OneLove"-anførerbindet, der har fyldt for Milan-spilleren. 

Hugo Lloris fastslår, at han har valgt at gribe tingene anderledes an end Simon Kjær, da det kan slide at have meget at se til uden for grønsværen. 

- Ja, man kan godt miste lidt energi, men det er forskelligt fra person til person. Jeg foretrækker at koncentrere mig om fodbold, det er derfor, vi er her, og den bedste måde at repræsentere vores land er ved gode præstationer. Fra fransk side har vi besluttet at gå den vej, siger Lloris, der udtrykker stor respekt for det danske hold inden lørdagens VM-brag:

- Det bliver en hård kamp. Danmark er tvunget til at gå efter sejren efter pointtabet mod Tunesien, men vi vil gøre alt for at vinde.

Det har ikke fyldt ret meget i den franske lejr, at de forsvarende verdensmestre har fået høvl af Danmark to gange i år.

- Det er en helt anden turnering, men det siger noget om Danmarks niveau. De kan være meget stærke og kan udfordre selv de bedste hold. Nu er vi advaret, og vi har ikke brug for motivation.

Der er kickoff mellem Danmark og Frankrig lørdag klokken 17.00. Franskmændene vandt det første opgør ved VM med 4-1 over Australien og fører dermed gruppen.