Foto: Getty Images
VM

Hylder Danmark: Blandt Europas fire bedste hold

Det franske landshold har stor respekt for Danmark inden lørdagens møde.

Europæiske nationer som Belgien, Frankrig, England, Italien, Spanien, Holland og Portugal er alle sammen foran Danmark på Fifa's verdensrangliste.

Listen tæller iøvrigt også de to sydamerikanske nationer Brasilien og Argentina, men i den franske landsholdslejr har man lige nu fokus på Danmark, som man møder lørdag.

Her har den franske landsholdsspiller Matteo Guendouzi også bemærket Danmarks placering på verdensranglisten, hvilken han ikke er helt enig i. Det fortæller han til elDiarioAR før nationernes møde.

- Vi skal understrege modstanderens kvaliteter. De er undervurderede. De er nummer 10 på Fifa's verdensrangliste, men jeg mener, at de er blandt de fire bedste landshold i Europa, siger Guendouzi.

Frankrig fik ganske vist en bedre start end Danmark ved verdensmesterskaberne, men i nationernes indbyrdes regnskab, så har Danmark overhånden i år. Det er dog ikke noget, som man lægger vægt på i den franske lejr.

- Vores nederlag til dem i Nations League er placeret i fortiden. Nu er det et VM, og vi er klar til at møde dem. De ved, hvordan de skal bringe en masse intensitet, aflevere og så er de meget farlige på dødbolde. Vi er klar til på lørdag, fastslår Matteo Guendouzi.

Selvom midtbanespilleren fra Marseille føler sig klar til lørdagens møde, så står han på trods af flere skader ikke forrest i køen til spilletid på Didier Deschamps mandskab.

I Frankrigs første kamp mod Australien, som de forsvarende verdensmestre vandt med 4-1, så Guendouzi alle 90 minutter fra bænken. Seks gange har den tidligere Arsenal-spiller repræsenteret sit land. 

Lørdag gælder det altså Danmark, inden Frankrig i den sidste puljekamp møder Tunesien, der overraskende fik et enkelt point mod Danmark i deres åbningskamp.