• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Anders Dehn

Ministeren i den varme stol: I dag skal hun svare på spørgsmål om VM

Foto: Getty Images

Kulturminister Joy Mogensen skal i dag svare på spørgsmål fra kollegaerne i Folketinget om VM i Qatar.

Af Anders Dehn

Det er over 10 år, siden FIFA tildelte VM til Qatar, men tusinder - hvis ikke hundredtusinder - af mennesker lever stadig under slavelignende forhold i værtslandet. Nu skal Danmarks kulturminister svare på, hvad regeringen vil gøre for at modarbejde det.

Senere tirsdag skal Joy Mogensen nemlig i samråd, hvor hun skal svare på spørgsmål fra sine kollegaer i Folketinget. Det er SF'eren Karsten Hønge, der har indkaldt ministeren, og han ønsker blandt andet svar på:

Læs også:Kulturministeren kaldt i samråd efter fanprotester

- Kan ministeren bekræfte, at den danske regering opfatter disse forhold som dybt kritisable? Vil ministeren i så fald redegøre for, hvad den danske regering vil gøre for, at der fra Danmark og EU samt de nationale og kontinentale fodboldforbund lægges et større pres på Qatar, så landet overholder de aftale, som der nu i et årti er blevet forsømt?

Karsten Hønge er ikke den eneste politiker fra et af regeringens støttepartier, der har blandet sig i debatten om, hvad regeringen kan gøre. Også De Radikales Jens Rohde sagde før jul i Tipsbladet, at han var fristet af at bringe statsministeren i spil.

Læs også:Rasende politiker: Jeg har lyst til at ringe til statsministeren

For selv om han grundlæggende mente, at DBU ikke burde lægge ansvaret over på politikerne, måtte politikerne handle, hvis det ikke kunne være anderledes.

- Som folkevalgt står jeg i et krydsfelt, hvor jeg mest af alt har lyst til at ringe til statsministeren og sige, at det VM skal boykottes. At vi skal bede DBU om ikke at stille op. Jeg mener, at det officielle Danmark skal holde sig langt væk fra VM-slutrunden i Qatar, sagde Jens Rohde.

Dagens samråd begynder efter planen kl. 13.15 og kan ses i afspilleren her:

Læs også:Rivalfans går sammen om forslag: Vil have Folketinget til at reagere

Læs også:Leder: Kontroversiel genistreg til milliarder låser UEFA og DBU

Læs også:Kasper Hjulmand om skandale-VM: Boykot er ikke det rigtige