• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Mikkel Fuhr Nielsen

Slagter FCK-stjerne: Han skal bøde for sine ord

Foto: Getty Images

Kamil Grabara er kommet i stormvejr efter sine udtalelser omkring sin manglende VM-udtagelse.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Kamil Grabara har været igennem noget af en rutsjebanetur i forbindelse med VM-udtagelsen.

Han var ikke en del af cheftræner Czesław Michniewicz trup på 26 mand, men da Bartłomiej Drągowski pådrog sig en alvorlig skade inden afrejsen til Qatar, så blev der alligevel plads til Grabara.

FC Københavns stjernekeeper nåede dog til Tipsbladet at reagere på, at han ikke var blevet udtaget til VM-slutrunden. Det skete i forbindelse med, at han blev tildelt Det Gyldne Bur.

- I sidste ende er jeg jo polak, og jeg vil altid holde med landsholdet. Men der er jo også et andet landshold, som spiller i rødt og hvidt, som jeg afgjort også vil heppe på. Rent faktisk tror jeg, at det ene landshold har en lidt bedre chance til VM end det andet, så mon ikke, at jeg skifter trøje undervejs og lærer en ny nationalmelodi.

Den udtalelse har skabt røre i hjemlandet, hvor polske fans blandt andre har vendt ham ryggen. Nu møder Grabaras udtalelser også kritik i det polske tv-program Debata+.

- Jeg glemmer slet ikke, at nogen har gjort noget så dumt. På den anden side kommer han endnu engang ud med sådan en opvisning i medierne, som er fuldstændig ubrugelig, lyder den benhårde kritik fra den tidligere polske fodboldspiller og nuværende ekspert Marek Koźmiński.

- Han er en rigtig god målmand, men han har ikke gjort noget for at stige i hierakiet. Jeg er overbevist om, at han har måttet bøde for sine ord, da han ankom til lejren. For det første til træneren, som valgte en anden. Han (træneren) havde ret, det var ikke en kontroversiel beslutning. Derudover er det stødende overfor fansene og nationen. Jeg følte mig krænket.

Kamil Grabara har én optræden for det polske landshold tilbage i foråret, men det antal bliver formentlig ikke større i Qatar, hvor han står bag Wojciech Szczęsny og Łukasz Skorupski i den polske målmandskø.

Polen åbner VM-slutrunden mod Mexico. Derudover er man i gruppe med Argentina og Saudi Arabien.