Spil Jacob Hansen

Wales og Ukraine kæmper om den sidste VM-billet

Foto: Getty Images

Ukraine fik overstået semifinalen mod Skotland og er søndag klar til kamp i Cardiff, når Wales står i vejen for deltagelse ved VM-slutrunden

Af Jacob Hansen

Wales og Ukraine har kvalificeret sig til sidste runde af VM-kvalifikationen, og en seriøst interessant kamp spilles på Cardiff City Stadium søndag aften.

Wales kvalificerede sig til denne finale for måneder siden ved først at blive nummer to i gruppen bag Belgien og derefter udelukke Østrig i semifinalen. De ankommer til denne kamp efter at have tabt deres første Nations League-møde i Polen onsdag aften. I VM-kvalifikationen er de dog ubesejrede i otte kampe i træk.
Wales præsenterer et gennemsnit på kun 1,6 mål pr. kamp i deres seneste ti kampe. De scorede moderate 16 gange, mens de også indkasserede 11. Det svarer til et gennemsnit på 1,1 pr. kamp, ​​hvor de holdt deres modstandere fra at score i tre kampe.
Ukraine kom endelig med tallene i denne finalerunde, da de onsdag tog ud af Skotland i den længe ventede semifinale. De kæmpede sig igennem gruppen og forblev ubesejrede, men endte alligevel på andenpladsen efter Frankrig. Ukrainerne spillede simpelthen for mange uafgjorte kampe, da ikke mindre end seks ud af otte kampe i gruppen endte uden vinder.
Ukraine rejser til deres næste VM-kvalifikationskamp med et gennemsnit på 1,4 mål pr. kamp i deres seneste ti kampe. De scorede skuffende i alt 14 mål, mens de også lukkede 11 mål ind. Det svarer til et gennemsnit på 1,1 pr. kamp, ​​hvor de holdt deres modstandere fra at score én gang.