Foto: Alamy
Superliga

Brøndby-tæsk: Der tabte I guldet, FCK!

- Brøndby er nu stemplet knaldhårdt ind i guldkampen og fremstår som den stærkeste enhed af de tre tophold, mener Tipsbladets chefredaktør, Allan Olsen.

TÅGEN LETTER, skrev den danske komponist Carl Nielsen. Det gjorde den også i derbyet, men hold nu k… det tog sin tid!

Ja, ja - vi kom igennem de 16 minutters røg, der lå tungt over Parken, og fik da også et toptændt og intenst københavner-derby, hvor Brøndby med 2-1-resultatet må grine hele vejen i bussen tilbage til vestegnen.

Hvorfor? Jamen, FCK var bedst i 80 procent af kampen, havde de største chancer, styrede slaget på midtbanen, mens Brøndby havde uendeligt svært ved at sætte offensive aktioner sammen.

Altså bortset fra de sidste 20 procent af kampen, hvor Brøndby var pivskarpe og på to ultralækre aktioner chokerede hjemmeholdet, der igen viste elendigt forsvarsarbejde i afgørende situationer.

Det er der ikke råd til. Hverken mod Manchester City eller Brøndby!

TIL GENGÆLD VAR begge Brøndby-kasser af ypperste karat.

  • Mathias Kvistgaardens mål til 1-1 var vanvittigt godt lavet. Kvistgaarden har fået så meget ro i sit spil, så meget overblik, at han fremstår som en langt mere helstøbt angriber. Farten har han heldigvis bevaret, så en løbeduel med Scott McKenna vil altid være guf for Kvistgaarden. Til gengæld fik han lille gave af Kevin Diks, der helt uforståeligt løber i præcis samme bane som McKenna, hvilket gjorde det nemt for Kvistgaarden at trække bagud og krølle den op i hjørnet.
  • Sean Klaiber var en kriger i duellerne, men fik også lige noteret sig som matchvinder med et drøn af en flugter. Her står et uopmærksomt FCK-forsvar også og koger. Altså, hvad tænker Elias Jelert på?

SÅ JA, FCK VAR BEDST til det meste, men ikke det, der for alvor tæller. Men hey, sådan er fodbold jo så charmerende, og FCK og Jacob Neestrup må jo bare ærgre sig gule og blå over, at de ikke fik udnyttet spilovertaget bedre. At slutproduktet fra spillere som Elias Achouri og Mohamed Elyounoussi ikke var skarpere.

SKAL VI LIGE dvæle lidt ved FCK, så var der næppe en kamp de hellere ville have vundet end åbningsmatchen i slutspillet mod netop Brøndby. Selvfølgelig.

Naturligvis fordi Brøndby er ærkerivalerne, og en derbysejr altid pynter, men altså også fordi FCK beviseligt har klaret sig skidt mod de andre top-seks-hold i denne Superliga.

Derfor ville det være et ultravigtigt signal at sende for FCK at hente tre point i derbyet og mesterskabsspillets åbningsduel, men i stedet blev det til en ny nedtur mod et andet top-seks-hold - og desværre for FCK skal de ikke møde andre i de kommende ni kampe….

BRØNDBY DERIMOD må have fået det størst mulige boost i mesterskabskampen. En derby-sejr i Parken er ganske enkelt vand på guldmøllen.

Når man kan vinde sådan en kamp, hvor spillet ikke fungerer specielt godt, så kommer man langt - og måske hele vejen til guldet.

Brøndbys styrke - udover klare profiler som Vallys, Pentz, Rasmusen og Klaiber - er klart, at de fremstår som en enhed, men at de også kan variere deres spil. At skifte lynhurtige Kvistgaarden ind i stedte for mere stationære Ohi Omoijuanfo på det tidspunkt i kampen er jo en kampe kvalitet at ha’.

DERFOR FREMSTÅR Brøndby som den klare guldfavorit - og nu er denne kommentar skrevet før FCM har mødt FCN - men uanset resultatet af den kamp skal de andre stå tidligt op, hvis de skal bide skeer med et virkelig holdbart og solidt Brøndby-hold,

FCK? Ja, det her var kampen, hvor FCK skulle have stemplet sig langt hårdere ind i guldkampen, men fejlede - og det kan nemt koste guldet.

Jo, jo, der er 27 point at spille om endnu, men det skal virkelig være en solid slutspurt, de forsvarede mestre skal sætte ind, og det virker FCK ikke i den rigtige forfatning til at gøre.

For uskarpe offensivt og for slappe og uorganiserede defensivt. OK, der er sket vildere ting end at hente fem-seks point, og til grin kan man jo altid blive, men der er bare ikke mange mesterskabstakter over FCK-mandskabet lige nu.