Video : Tipsbladet
Generelle

Frygt eller respekt? I AaB har man ingen af delene

- Situationen i AaB forstærker bare indtrykket af, at træner og spillere glider længere og længere fra hinanden, skriver Tipsbladets ansvarshavende chefredaktør i denne kommentar

LAD OS BARE starte på det man måske kunne kalde nordjysk: Det går ikke alt for godt i AaB …
Mange andre steder ville man nok sige, at det sejler ad h…. til - og at AaB står i en ualmindelig kritisk situation.
Der er en miserabel placering i Superligaen som nr. 11 med otte point op til redning efter et pinligt efterår - og så er der en økonomi med flere huller end en schweizerost, hvor meldinger om nye investorer hele tiden trækker ud.
Økonomien glemmer vi lige i denne omgang, selvom den selvfølgelig ligger som underlægningsmusik i B-mol under hele AaB’s nedtur.

TIPSBLADETS NYE kommentator, Stig Tøfting, mener nok, at AaB skal klare skærerne i Superligaen. Det kan du læse om her, men for at gøre ondt værre, så udkom Ekstra Bladet i ugens løb med historien om temmelig stor utilfredshed med cheftræner Erik Hamrén.
At nogle - toneangivende - spillere har været forbi direktør Thomas Bælums kontor for at udtrykker utilfredshed med Hamréns træningsmetoder, der blev kaldt ‘outdatede’ - og hans valg af spillesystem.

DET ER VOLDSOMT, og et klart udtryk for, at vi har en klub, der er presset helt op mod muren. Ja, ja - der vil altid være utilfredshed i en trup, hvor ikke alle kan spille, men her taler vi spillere fra startopstillingen og den pæne ende af lønskalaen.
Jeg var selv kritisk overfor valget af Hamrén i september 2022. Ikke over de 65 år på dåbsattesten, men mere over det faktum, at den svenske træner ikke havde stået i spidsen for et klubhold i 12 år. Det virkede som et alt for sikkert og defensivt valg.

EFTER EKSTRA BLADETS afsløring var både Thomas Bælum og Erik Hamrén sene ude af starthullerne med kommentarer til historien. De kom så torsdag, hvor de - ikke overraskende - er både forbløffede og forbavsede.
Lige så forventeligt var det, at at enkelte spillere og assistentræner Rasmus Würtz inden gik i offentligheden med afstand til historien.
Det rykker dog næppe meget ved historiens substans, nemlig at der er uro i AaB-geledderne.
Man kan jo heller ikke fortænke spillerne i at lufte deres utilfredshed overfor Thomas Bælum, når man tænker på, at AaB’s bestyrelse i forbindelse med Lars Friis-fyringen forinden havde været på rundtur i spillertruppen for at lodde stemningen.
Så har spillerne vel tænkt, at medarbejder-indflydelsen rækker langt i AaB…



FRUSTATIONEN OVER Erik Hamrén bør selvfølgelig også bunde i det faktum, at gennemsnittet under Lars Friis var et point per kamp, mens Erik Hamrén har stået for undervældende 0,6 point per kamp.
De har lige præcis haft ansvaret i ni kampe hver i denne sæson, så en helt fair sammenligning.
Så er der hele system-diskussionen, hvor flere af spillerne foretrækker en 3-5-2 fremfor Erik Hamréns 4-3-3.
Den del tager Tøfting også under behandling, men det forstærker bare indtrykket af, at træner og spillere glider længere og længere fra hinanden.
Måske også fordi, at enkelte spillere har fået stillet i udsigt, at de skal spille positioner - og at de løfter ikke bliver overholdt.

SKAL SPILLERNE ikke bare klappe hælene sammen, holde deres kæft og så eller løbe derhen, hvor træneren befaler?
Tjoe, på lange stræk, men det kræver enten, at spillertruppen frygter træneren i Felix Magath-stil eller respekterer ham. Ingen af delene synes tilfældet i AaB for tiden.
Dårlig stil af spillerne at snakke med medierne om problemerne? I min stol har jeg selvfølgelig kun et svar på det, men mere nuanceret, så kan man sige, at havde klubben selv opfanget problemerne i tide, så havde det aldrig været nødvendigt at gå til pressen.

AAB HAR OGSÅ været uden sportsdirektør siden Inge André Olsen forlod den nordjyske skude som lidt af en fiasko.
Thomas Bælum har siden overtaget den tjans ved siden af direktørjobbet, men indtil videre står den på mere kaos end klasse!
Vi må se, hvordan det hele ender, men der er vist et stykke tid til før nordjyderne siger, at ‘Jo, det går da helt godt for AaB’…