• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Troels Bager Thøgersen

BLIKFANG: Er AGF's nye mand 15 millioner værd?

Foto: Getty Images

Transferdeadline, landskampe og masser af ballade i kulissen: Der har været smæk på igen i denne uge. Tipsbladets chefredaktør ser tilbage på ugens største begivenheder og det, der venter i weekenden.

Af Troels Bager Thøgersen

Griezmann, Barcelona og Real Madrid i Twillight Zone

Hvad i alverden har FC Barcelona gang i?

Den økonomiske krise kradser, og ifølge den ny præsident Joan Laporta er det så slemt, at klubben skylder over 10 milliarder kroner væk, mens man ikke havde råd til at skrive kontrakt med Lionel Messi.

Men hvad så med Agüero, Garcia, Depay, Yusuf Demir og Luuk de Jong?

Ok, det er et rent Juventus/Serie A-træk at hente Emerson Royal for 14 millioner euro i Betis og så to måneder senere sælge ham til Tottenham med 11 millioner euro i fortjeneste.

Selvom det da lader til, at man glemte at fortælle spilleren om planen...

Men hvad sker der for, at man den ene dag ikke kan hente Messi, og så alligevel at kunne handle ind senere, selvom man ikke er i nærheden af La Ligas licensregler for lønudgifter i forhold til indtægter?

Antoine Griezmanns deadlineafgang til Atlético Madrid giver fin nok mening, selvom det er endnu et symbol på FC Barcelonas katastrofalt elendige beslutninger gennem mange år.

Igen – det kan Joan Laporta tørre af på forgængeren Josep Bartomeu og hans vanvidsregime – men det er da vildt at tænke på, hvor lidt Barcelona ender med at få ud af Coutinho, Dembélé og Griezmann, verdenshistoriens 3., 4. og 6. dyreste indkøb.

Og så er der Real Madrid.

Undskyld mig, men der er noget, der lugter ved den interesse for Kylian Mbappé og ikke mindst tilbuddene i de sidste dage af transfervinduet.

Jeg tror på, at Real Madrid gerne vil hente Kylian Mbappé til næste sommer. Men hvad handlede de tilbud om, og hvorfor levere dem på en måde, hvor man nærmest vidste, at PSG ville sige nej?

Var det for at tækkes Kylian Mbappé og vise ham kærlighed, hvilket Florentino Pérez' gode ven Josep Pedrerol på tv-showet El Chiringuito så undergravede ved at kritisere Mbappé for at spille godt og smile efter PSG's kamp mod Reims i sidste weekend?

Var det for, som Real Madrid lykkedes med, at udstille Paris Saint-Germains og klubbens ejere Qatar, der med Qatars nærmest bundløse statskasse kan sige nej til tilbud på 10 milliarder kroner på Mbappé, hvis de har lyst?

La Liga er under ekstremt pres uden Lionel Messi, Cristiano Ronaldo og Neymar, der er forsvundet de seneste fire år, og bliver det ikke Mbappé, der kommer til Real Madrid næste sommer, er Florentino Pérez nok tvunget til at finde sig en anden superstjerne.

Islandske transferdeadline i Superligaen
Sikke en deadlinedag, det var i Superligaen.

Vi havde Mikael Anderson på observationslisten efter en sommer med transferrygter, ikke mindst om AGF, der også sidste år havde snøren ude efter den tidligere ungdomsspiller fra Harlev uden for Århus, der som Viktor Fischer tog turen fra Fredensvang til FC Midtjyllands akademi i Ikast.

Der var bud, modbud, og på vores redaktion scrollede vi midt på aftenen hektisk AGF's trup igennem for at regne ud, hvem det var, FC Midtjylland havde foreslået som modvægt i en Mikael Anderson-handel (vi havde vist Patrick Mortensen foran Albert Grønbæk, Sebastian Hausner og Gift Links).

Sent, meget sent, hostede AGF så op med de 15 millioner kroner, FC Midtjylland åbenbart havde krævet for Mikael Anderson, og først ved et-tiden om natten kunne de to klubber præsentere handlen efter det, der må have været en hektisk indtasten af oplysninger i FIFA's TMS-system i både Herning og Århus.

Uanset, hvordan handlen og prisen præcist er skruet sammen (det efterforsker vi stadig), er det noget af et sats af AGF.

Ét er Mikael Anderson-handlen, der absolut er til den dyre side for en spiller, der er startet inde i 11 kampe i Superligaen siden 2019/20-sæsonen.

Men samlet nærmer AGF sig indkøb for 40 millioner kroner denne sommer, og der skal drastiske forbedringer til på resultattavlen og dermed i tabellen efter landskampspausen med den dyreste trup nogensinde i Århus, hvis bestyrelsen skal bevare tiltroen til den sportslige ledelse.

Mikael Anderson er en god Superliga-spiller, men han skal være toneangivende hver weekend i en klub, flere interesserer sig for end FC Midtjylland.

I FC København sagde det endnu højere 'BANG', da man i de samme minutter som forløsningen i den jyske Mikael Anderson-handel fik den længe ventede offensivspiller, der skal være med til at fylde hullet efter Mohamed Daramy.

Og det blev endnu en islandsk landsholdsspiller, 18-årige Ísak Bergmann Jóhannesson, der kom til.

Dem, der kendte ham, var begejstrede, og når FC København finder den rette plads til den unge islænding, bliver det sandsynligvis rigtig godt.

At andre danske klubber som FC Midtjylland og FC Nordsjælland også havde været på banen, og at Jóhannesson nok ikke var førstevalg som FC Københavns afløser for Mohamed Daramy, tager ikke glansen af, at den 18-årige midtbanespiller ligner en klassesigning.

Her er overblikket over deadlinehandlerne i Superligaen

Og her overblikket over alle handlerne i Superligaen denne sommer

Danmark tævede Skotland

Der var stryg til Skotland i onsdagens VM-kvalifikationskamp.

Qatar er her, der og alle vegne

Qatar fylder virkelig meget i fodboldverdenen lige nu. Læs og se mere om det her, og om DBU's kurs, der langt fra er risikofri, og hvorfor Qatar og FIFA nok har det helt fint med, at DBU og de andre nordiske fodboldforbund skriver breve om forbedringer i Qatar, alt i mens VM-værten gearer op på alle fronter i forberedelserne til slutrunden.

Er transfermarkedet sundt eller ej?
I fredagens Tipsbladet så vi nærmere på, om transfermarkedet er sundt og bør laves om. Det er en svær operation, men nogle føler givetvis, at det er en god idé med den ekstreme ulighed, transfermarkedet puster til.

Racisme mod engelske spillere

De ungarske medier og myndigheder i landet nedspiller selvfølgelig episoden, men det er pinligt, at der nok en gang er problemer med racisme på stadion i Budapest.

Og var der ikke også noget under EM?

UPS.

Så meget desto mere bekymrende er det gode forhold, Ungarn har til både UEFA og til FIFA, hvor Ungarn giver en hånd med som venlig vært for Qatars landshold under deres landskampe mod holdene fra VM-kvalifikationspulje A i Europa.

I weekenden holder vi øje med

Argentina-Brasilien, VM-kvalifikation
21.00 søndag (TV3 Sport)

Brasilien måtte hive ni nye spillere ind, da Premier League ikke ville frigive spillere til landsholdet på grund af COVID-19-situationen i Sydamerika, og det har såmænd betydet Hulk-comeback i truppen.

Også argentinerne måtte undvære spillere, da de slog Venezuela 3-1 natten mellem torsdag og fredag dansk tid, men der var fuld spilletid til Lionel Messi i udekampen i Caracas.

Så der er lagt op til PSG-derby mellem Messi og Neymar, og selvfølgelig først og fremmest revanche for Copa América-finalen for to måneder siden, hvor Messi og Argentina endelig vandt en titel, og så endda over Brasilien på Maracanã.

Om FIFA reagerer på racisme-sagen mod engelske spillere

Man har jo lov at håbe på, at FIFA ikke ser gennem fingrene med torsdagens problemer i Ungarn-England...

Om der bliver solgt flere spillere fra Superligaen

I flere lande lukker transfervinduet først i næste uge. Det kunne give noget trafik fra Superligaen, selvom det næppe er noget, Niels Frederiksen og Brøndbys fans har lyst til at høre.