• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Troels Bager Thøgersen

Dyrt selskab: FCK og FCMs transfer-fejl siden 2020

Foto: Getty Images

ANALYSE: FCK og FCM har aldrig haft større spillerbudgetter, men lørdagens Superliga-duellanter har haft svært ved at ramme plet på transfermarkedet med de mange penge.

Af Troels Bager Thøgersen

Det er to pengestærke klubber, der lørdag eftermiddag mødes i Parken.

Både FC København og FC Midtjylland spiller sæsonen 2023/24 med rekordstore budgetter.

Og selvom FC København er klart førende i Superligaen og ligger til års dominans i Danmarks bedste række, hvis man spiller kortene rigtigt, følger FC Midtjylland også godt med efter en sommer med spillerkøb i omegnen af 150 millioner kroner.

Svært at ramme plet i FCK
De mange millioner til at betale transfers og høje lønninger giver dog ikke automatisk succes på transfermarkedet, hvilket både FC København og FC Midtjylland har oplevet de seneste år.

For FC Københavns vedkommende viser en gennemgang af klubbens transfers siden sommeren 2020, at det især har været svært at hente offensive spillere til og at få dem på banen med succes, især i de vigtige kampe.

Op mod 150 millioner kroner er der skudt i kantspillere, offensive midtbanespillere og angribere.

En spiller som Andreas Cornelius har været ekstremt uheldig med skader og vil være i idealopstillingen, når og hvis han bliver skadesfri og genfinder niveauet fra Trabzonspor og Parma.

Men andre spillere som Khouma Babacar, Mamoudou Karamoko, Paul Mukairu, Luther Singh og Akinkunmi Amoo har ikke på noget tidspunkt været i nærheden af at indfri forventningerne eller at leve op til den betalte transfer og løn.

Disse nye har haft det svært i FC København
Johan Guadagno
Marios Ikonomou
Akinkunmi Amoo
Khouma Babacar
Mamoudou Karamoko
Paul Mukairu
Mustapha Bundu
Luther Singh
Kamil Wilczek
Nicolai Jørgensen
Ísak Bergmann Jóhannesson
Andreas Cornelius

Pletskud
Kamil Grabara
Denis Vavro
Viktor Claesson
(Diogo Goncalves)
(Elias Achouri)
(Jordan Larsson)

Mange typer spillere i FCM
I FC Midtjylland har der ligesom i FC København været en tendens til, at man har haft svært ved at få indkøb til de offensive pladser til at fungere godt over tid, men hos midtjyderne er der også i større grad problemer med at finde folk andre steder på banen.

FCM har skudt vidt og bredt efter en masse forskellige typer spillere fra Sydamerika, fra Skandinavien og fra større europæiske ligaer, unge såvel som gamle, og i mange tilfælde har det især over tid ikke fungeret specielt godt.

Hvor FC København har været hjulpet af, at man har fundet mange gode spillere fra egen avl og immervæk har kæmpe pletskud som Kamil Grabara og Viktor Claesson, er der også mange jævne nytilførsler i FC Midtjylland.

Disse er måske ikke faldet igennem og optræder derfor ikke på vores liste her, men de kan heller ikke siges at have haft tydelig succes eller at have skubbet FC Midtjylland frem mod nye mesterskaber, efter man blev mester for tredje gang på fem år i sommeren 2020.

FC Midtjyllands sene transfers i transfervinduerne siden 2020 og problemer med at ramme sikre startere med højt niveau var i nogen grad med til at udløse en ny kurs her i sommeren 2023.

Her hentede FCM tidligt i transfervinduet Sverrir Ingi Ingason, Cho Gue-sung og Kristoffer Olsson (frikøbt af Anderlecht), mens man i august efter Anders Holch Povlsens overtagelse handlede massivt ind og på papiret har en både stærk og bred trup nu.

Disse nye har haft det svært i FC Midtjylland
Emam Ashour
Pione Sisto
Marrony
Astrit Selmani
Edward Chilufya
Vágner Love
Max Meyer
Ailton
Stefan Gartenmann
Chris Kouakou
Luca Pfeiffer

Pletskud
Anders Dreyer
Emiliano Martínez
(Cho Gue-sung)
(Franculino)

Læs hele Tipsbladets gennemgang af FC København og FC Midtjyllands position og store muligheder i de kommende år i fredagens trykte udgave af Tipsbladet.