• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Troels Bager Thøgersen

Storklubber jagter dyre Roony: Bliver ikke nemt

Foto: Getty Images

ANALYSE: Roony Bardghji er eftertragtet på transfermarkedet, men at storklubberne holder øje betyder ikke nødvendigvis, at det også ender med et rekordsalg.

Af Troels Bager Thøgersen

Det er noget af en liste med klubnavne.

Brighton.
Manchester United.
Chelsea.
Newcastle.
Crystal Palace.
Bayern München.
FC Barcelona.
Nice.
Ajax.

Det er bare et udsnit af de klubber, der er sat i forbindelse med Roony Bardghji på det seneste, og som også er dukket op i sammenhæng med den svenske teenagers navn i de seneste to-tre år.

Som situationen ser ud lige nu,giver det god mening, hvis Roony Bardghji bliver solgt næste år.

Læs eksperternes vurdering af Roony Bardghjis pris her

Han fylder 18 år i dag, FC København spiller for andet år i træk i Champions League, og da FC København rekrutterede den svenske knægt med rødder i Syrien, var det ikke for at spille i den danske hovedstad de næste ti år.

Det skubber på muligheden for et salg, at Roony Bardghji og FC København har udløb på samarbejdet 31. december 2025.

Det lyder som lang tid, men når der skal rigtig mange penge i kassen, skal der helst ikke være mere end 24 måneder, i nødstilfælde 18, tilbage på kontrakten, i hvert fald hvis man er sportsdirektør og bestyrelse.

Rammerne: Der er mange om buddet
Det store spørgsmål er, hvor et salg af Roony Bardghji ender.

Det burde ikke være noget problem at sælge den svenske fødselsar, ja hvis det var det, skulle det være muligt at sælge ham i løbet af et par dage for et beløb, der nærmer sig Hákon Haraldssons skifte i sommer.

Men hvor højt op kan FC København og Roonys lejr nå?

Lad os på rammen først.

Det er rigtigt, at helt unge spillere er populære hos de store klubber i Europa.

Men de store beløb, der ganske forståeligt nu bringes på bane efter Roony Bardghjis gode måneder i FC København, hænger i det store billede ikke på træerne.

Det er nogle fremragende unge spillere, vi finder på listen.

Om Chelsea er det rette for Roméo Lavia, det kan jeg tvivle på, men han er en skøn fodboldspiller, og det samme gælder en række af spillerne her, som den tidligere FC Nordsjælland-forward Ernest Nuamah, der kunne være kommet til betydeligt større og mere stabile klubber end John Textors Lyon.

Listen viser også, at Ernest Nuamah var den fjerdedyreste teenager på planeten på sommerens transfermarked, så hvis FC København vil have et lignende beløb, og det vil man sandsynligvis gerne, er vi helt oppe på de spidse tinder på transfermarkedet, hvor superagenterne, oligarkerne og de andre magtfulde bor.

Det skal der til
Der er mange klubber og mange spillere, der gerne vil sætte sig på én af disse store teenage-transfers, og her taler jeg mindst lige så meget om at lykkes med at sælge, hvis ikke mere.

Hvis vi bliver ved Ernest Nuamah, er det måske et sådant forløb, der skal til, hvis FC København skal score den helt store jackpot.

Klubberne sværmede i sommer, vi var næppe de eneste, der hørte om Paris Saint-Germains besøg i Farum til en af de store kampe i foråret, og så kan vi gisne om, hvorvidt Lyon betalte lidt ekstra både for at holde Premier League-klubberne fra døren og for den vanvittigt kontroversielle manøvre med at sende Nuamah forbi Molenbeek i Belgien før ankomsten til Stade de Gerland.

En bridge transfer kommer FC København med al sandsynlighed ikke til at deltage i, men det med at flere klubber er interesserede på samme tid og bliver angste for ikke at få deres mand, det kan drive prisen i vejret.

Og så skal det være en klub, der vil mellemrums-spilleren Roony Bardghji.

Man får ikke den vanvittige topfart, Ernest Nuamah og Mohamed Daramy er gode for.

Til gengæld ser den unge svensker ud til at have knækket koden til, hvordan man bryder gennem tætte forsvar på seniorplan og komme til afslutninger.

Hvis en eller flere af de store klubber kan se Bardghji gøre det samme for dem og ikke har brug for 90 minutter to gange om ugen med knivskarp defensiv indsats fra første måned, kan det blive et rekordsalg for FC København og måske også nærme sig en Superliga-rekord, hvis der går auktion i den.

Men det bliver ikke så nemt, som man måske kunne tro på et marked, der ganske vist er rekordstort, men hvor så mange andre også vil sælge sig til de største og rigeste klubber i Europa.

Alt skal gå rigtigt for FC København, og selv da er der lang, lang vej op til, at der også ryger alle de millioner ind på bankkontoen, man drømmer om.

Læs også om FC Københavns muligheder på transfermarkedet, hvor Tipsbladet forventer markant FCK-vækst på indkøbssiden i de kommende sæsoner.