Video : Tipsbladet
Generelle

Før guldbrag: Vi FC Midtjylland-fans skal glæde os

FC Midtjylland kan ikke længere selv afgøre, om man skal blive dansk mester. Alligevel er FCM-fan Thomas Schouv Jakobsen ikke skuffet. Tipsbladet giver mikrofonen til Fanklubbens FCM-repræsentant, der har et enkelt spørgsmål til AGF.

“Kæmpe skuffelse” var overskriften efter FCN og FCMs kamikazekamp i Farum mandag aften. Mediernes overskrift - men også spillernes, ifølge Thomas Thomasberg. Og selvfølgelig er professionelle sportsfolk skuffede, når de ikke vinder. FCN mistede muligheden for at blive mester efter et sensationelt slutspil, og FC Midtjylland mistede muligheden for at kunne afgøre egen skæbne.

Var jeg skuffet? Helt ærligt; Nej.

FC Midtjylland var klare underdogs i begge udekampe i Parken og i Farum. Bookmakerne gav vel FCM mellem 20 og 25 procents chance for sejr i begge kampe; Det mest sandsynlige scenarium var, hvis man skal tro dem, der trods alt lever af at udbyde væddemål på kampene, at vi ville tabe begge opgør. Som resultaterne ellers flaskede sig, havde 0 point i runde 30 og 31 givet følgende stilling mandag aften:

BIF 62 point (31 kampe)
FCK 61 point (30)
FCN 59 point (31)
FCM 58 point (31)

Altså et scenarium, hvor FC Midtjylland ville være tvunget til sejr på hjemmebane mod Silkeborg for overhovedet at være i spil til bronze og den for Europa livsvigtige playoff kamp - og selv med den sejr alligevel havne med aben og fjerdepladsen, hvis FCN vandt i Parken i sidste runde.

Det var den afgrund, som vi superpessimister kiggede ned i inden kampen i Parken torsdag.

Måske har AGF alligevel besluttet sig for ikke at tangere rekorden som det dårligste hold i slutspillets historie? AGF har hentet fem point i slutspillet indtil videre. Kun én gang før har et hold fået så få point i slutspillet.

Thomas Schouv Jakobsen
FC Midtjylland-fan

Det blev til en sejr i Parken, og det blev til et point i Farum. Og da FCK tirsdag tabte i Aarhus, viste dét point sig at være vigtigere end først antaget, da det jo sikrede en top to-placering inden sidste runde. Ikke uvæsentligt, for ingen sejre er sikre i mesterskabsspillet, og slet ikke mod Silkeborg, der kan gå 14 kampe uden at vinde, for så pludselig at sprudle og køre en stensikker sejr hjem. Tro mig, jeg så det selv.

En tredjeplads havde været skuffende, fjerdepladsen en decideret katastrofe. På den baggrund giver det simpelthen ikke mening for mig at være sådan rigtig for alvor skuffet over forløbet i de sidste runder af mesterskabsspillet. Det kunne have gået meget, meget værre.

Tværtimod skal vi FC Midtjylland-fans glæde os: Vi har stadig muligheden for at opnå noget i dette års Superliga. Det ultimative. Mesterskabet. Og med FCKs uventede nederlag og de fire points afstand inden sidste runde, er vi på søndag i en for fodboldklubber ekstremt sjælden situation - vi har alt at vinde. Ret beset vil et nederlag ikke have nogen sportslig konsekvens. Det vil gøre ondt på selvforståelsen og de 11.000 tilskuere på stadion og alle dem hjemme i stuen. Men i tabellen vil det være ligegyldigt. Der kommer ingen og overhaler os.

Mod Silkeborg behøver vi altså ikke skamride flosklen om at fokusere på at opnå i stedet for at undgå - for der er simpelthen ikke rigtig noget at undgå. Vi kan spille frit. Vi kan give den alt. På tribunen og på banen og vise, at den 0-3-kamp på plastikken var en fejl.

Og hvem ved… Måske har AGF alligevel besluttet sig for ikke at tangere rekorden som det dårligste hold i slutspillets historie? AGF har hentet fem point i slutspillet indtil videre. Kun én gang før har et hold fået så få point i slutspillet.

Hvem var det, siger du? Åh, det var såmænd bare Horsens i sæsonen 2017/18. Den sæson er der måske nogen, der husker endnu?