Benelux Mads Bye Marboe

Daramy-sviner: Hvor meget betalte de for det her?

Foto: Getty Images

Mohamed Daramy har haft det svært i Ajax.

Af Mads Bye Marboe

Mohamed Daramy brændte Superligaen af i begyndelsen af sæsonen, men den unge kantspiller har haft det anderledes svært efter skiftet til Ajax.

Siden slutningen af november har Daramy kun spillet fire minutter i Æresdivisionen, og han startede også ude, da Ajax torsdag aften sendte Excelsior Maassluis ud af den hollandske pokalturnering.

Daramy blev ganske vist skiftet ind efter pausen og bidrog med to scoringer i 9-0-sejren, men den tidligere hollandske landsholdsspiller Arnold Bruggink har stadig svært ved at se, hvad den tidligere FCK-profil kan bidrage med.

- Hvor meget betalte de for det her? Pointen er: når man betaler så meget for en spiller, skal han være meget bedre end ens egne ungdomsspillere. Det er vigtigt for Ajax. Jeg tror ikke, de andre drenge er imponerede, når de ser ham spille, siger han til ESPN.

En anden tidligere hollandsk landsholdsspiller, Marciano Vink, er noget mere optimistisk på Daramys vegne, om end han heller ikke er imponeret.

- Det siger meget (at han startede ude mod Excelsior Maassluis, red.). Selvfølgelig er han en ung spiller, der skal finde sin vej i Ajax. Der er situationer, hvor man kan se, at han har noget at tilbyde.

- Han har fart, og han dribler forholdsvis godt, men han laver stadig meget sjusk. I sine driblinger, afleveringer og afslutninger er der for meget sjusk til, at man kan sige: "Han banker virkelig på døren i Ajax."

Ajax var også efter den tidligere FC Nordsjælland-spiller Kamaldeen Sulemana i sommer, men endte altså med at betale omkring 100 millioner kroner for Daramy.

- Sulemana blev naturligvis ikke til noget, og det havde de håbet på. Jeg tror, Daramy var nummer to eller tre på sådan en liste, og så pressede de på og måtte nøjes med lidt mindre talent, siger Marciano Vink.

Mohamed Daramy har lavet 3 mål og 2 oplæg i 13 optrædener for Ajax.