Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Champions League

Falk måtte vente: Dårlig stemning i dopinglokalet

Rasmus Falk måtte vente med at lade sig hylde for sine 300 FC København-kampe, fordi han blev udtaget til dopingkontrol, hvilket ikke ligefrem skabte den bedste stemning.

Tipsbladet i München.

Hvis Rasmus Falk har haft vanskeligt ved at sove i nat, så forstår man hvorfor. 

Han spillede igen en glimrende kamp for FC København på den største europæiske scene i nulløsningen mod mægtige Bayern München på Allianz Arena, og som om det ikke var nok, så var det samtidig hans kamp nummer 300 for hovedstadsklubben. 

En helt igennem imponerende bedrift, som tydeligt havde sat sig i ham, da han stillede op for den skrevne presse i mixed zone efter kampen.

- Det kan jeg være glad for nu (de 300 kampe). Hvis vi havde tabt 3 eller 4-0 og var blevet skilt ad, så havde jeg ikke kunnet nyde det og glæde mig over det så meget. Men at være den første spiller der kommer udefra i FC København og ikke have været i ungdomsafdelingen, og her ved jeg godt, at "Zanka" blev købt relativt tidligt. Men det er stort at nå den milepæl, slår Falk fast.

Alt var dog ikke fryd og gammen for FCK-jubilaren, for han måtte se langt efter at lade sig hylde i omklædningsrummet efter kampen. Han skulle nemlig til dopingkontrol, hvilket ikke ligefrem passede ham eller hans holdkammerater særlig godt.

- Jeg har været til dopingkontrol. Jeg har lige fået lov til at komme ud til det her, men jeg har ikke været inde i omklædningsrummet. De vil rigtig gerne have mig derind og gjorde alt, hvad de kunne for det, og der blev lidt dårlig stemning i dopinglokalet, for jeg var interesseret i at komme ind i omklædningsrummet. 

- De prøvede at sige, at der var et jubilæum, og at nogle ventede, som ville lave et eller andet, fornemmede jeg. Det er, som det er, forklarer han.

Måske det største resultat
Resultatet mod Bayern München er et af de imponerende af slagsen, når man ser på, hvor suveræne tyskerne ellers er i Champions League-gruppespillet. Læs mere om det her.

Rasmus Falk må da også tilstå, at lige netop denne kamp vægter højt, når han skal rangere sine 300 kampe.

Rasmus Falk i duel med verdensstjernen Harry Kane. Foto: Getty Images.

- Det her er et af de største resultater... det er måske det største resultat... Nu får jeg den lige efter kampen, men det er måske det største resultat, FC København har lavet i min tid i klubben. At slå Atalanta ud over to kampe var stort. At få point mod Bayern München, der spiller med stort set alt, de har, og det, der måske kunne være i spil til startopstillingen, kommer ind.

- Det er måske det største resultat og nok også større end at vinde hjemme mod "Man U", efter de blev reducereret til ti mand. Så det er nok det største og det sværeste point, jeg har været med til at få, fortæller han.

Pointet kan også vise sig at være rigtig vigtigt. Såfremt Manchester United ikke formår at vinde over Bayern München i den sidste gruppekamp, så kan FC København nøjes med uafgjort mod Galatasaray for at gå videre til knockoutfasen i Champions League.