• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Jacob Quvang

Guardiola med spøjs FCK-ros: Er gode på målspark

Foto: Getty Images

Manchester City-bossen sendte en mere alternativ ros afsted mod FC København på pressemødet forud for opgøret onsdag aften.

Af Jacob Quvang

FC København levnes ikke mange chancer for at få point med hjem fra England i morgen, når de gæster Manchester City, der virker til at være i absolut topform i øjeblikket. 

FC København har dog et stærkt våben, hvilket Pep Guardiola løftede sløret for under tirsdagens pressemøde forud for kampen onsdag aften. 

Det er dog noget af en alternativ styrke, for det handler ikke om Mohamed Daramys en-mod-en-driblinger eller Andreas Cornelius' hovedstød. Nej, det foregår markant længere tilbage på banen. 

- Det bliver ikke nemt at bryde deres (FC Københavns, red.) struktur, som de havde mod Sevilla. Jeg ved lige præcis, hvad FC København er i stand til.

- De er gode på målspark. Når de har bolden, sparker de den ikke bare langt. De har modet til at spille. Alle ved, at vi er nødt til at tvinge dem til at spille med lange bolde. Jeg blev overrasket denne morgen over, hvor meget de er i stand til, forklarer Guardiola. 

Pep Guardiola blev desuden spurgt ind til, at FC København døjer med problemer i Superligaen. Det er dog ikke noget, som han bruger lang tid på. 

- Alt kan ske i en kamp. I går aftes så jeg dem mod Dortmund, og i dag så jeg deres nye træners første kamp samt kampen mod Sevilla. Jeg kigger ikke på tabellen eller positionen. Jeg ser på, hvordan de er som hold. 

- Mit team hjælper mig en del med at finde ud af dette, og så ser vi på det foran spillerne. Jeg har så stor respekt for Champions League, og det kommer ikke til at blive en undtagelse i morgen, siger spanieren. 

Det tyder dermed ikke på, at FC København kommer til at få meget ro til at spille bolden op nedefra, når de to hold mødes onsdag aften klokken 21.