Foto: Getty Images
Champions League

Karakterer: Han var en vaskeægte mur!

Tipsbladet zoomer ind på FC Københavns præstation i München.

Tipsbladet i München.

Bayern München - FC København 0-0 (0-0)

FC København sikrede sig et voldsomt flot resultat i Champions League mod Bayern München onsdag aften på en af Europas allersværeste udebaner og tog et enkelt point i en nulløsning - trods et VAR-drama til allersidst.

Der var adskillige store præstationer hos "løverne", og her kigger vi nærmere på dem.

Herunder er Tipsbladets karakterer til FC Københavns spillere.

Kamil Grabara - 5
Er du vimmer en redning! Kamil Grabara diskede op med en helt fantastisk redning på et hovedstød fra Thomas Müller fra tæt hold efter en halv time. Derefter var der også flere fine redninger, og alt i alt en fejlfri præstation. Hvis nogle Wolfsburg-fans så med på tysk tv, har de nok også smilet lidt over hans redninger.

Elias Jelert - 4
Han har været brugt i venstresiden som afløser for Birger Meling, men hvor det dog klæder Elias Jelert at spille i højresiden igen, især offensivt. Han knoklede og kæmpede som altid defensivt og udnyttede også sin fart og løbeiver, når han kom med frem.

Denis Vavro - 5
Ja, man føler sig nok aldrig helt tryg ved Denis Vavro i forsvaret, men på Allianz Arena var slovakken en vaskeægte mur! Han kom i vejen for en masse, hvad end det krævede et hovedstød eller en lang tå. Det var en forrygende præstation fra stopperen, og man fristes til at spørge: Hvorfor spiller du ikke sådan hver gang?!

Nicolai Boilesen - 4 (ud 71.)
Han var overraskelsen i startopstillingen, Nicolai Boilesen, og den erfarne midtstopper fik både vist sine evner med kuglen og var med til at holde Harry Kane og kompagni fra fadet. Desværre måtte han tilsyneladende udgå med en skade, og det er selvsagt et hårdt slag for ham og FCK.

Kevin Diks - 4
Slår man altmuligmand op i ordbogen, er der et billede af Kevin Diks. Højre back, midterforsvarer, venstre back. Ja, han kan det hele åbenbart. I dagens anledning var hollænderen rykket ud på venstrebacken, og herfra leverede han en solid defensiv præstation. Det var dog ikke meget, han kom frem i banen.

Diogo Goncalves - 3 (ud 90.)
Portugiseren udmærkede sig først rigtig med et langskud, der gled lige forbi Manuel Neuers i starten af anden halvleg. Ellers var det en forholdsvis anonym kamp fra Goncalves, der efterhånden udelukkende er midtbanespiller. 

Rasmus Falk - 4
Fynboen har spillet et brandgodt efterår og gjorde det igen rigtig godt mod Bayern München. Som vi kender ham, var Rasmus Falk sikker i omgangen med bolden, han tilbød sig konstant, og så dirigerede han hele tiden holdkammeraterne. Fik dog et gult kort efter et dårligt boldtab.

Lukas Lerager - 4
Den hårdtarbejdende midtbanekriger har været strålende i dette års Champions League med to mål og en assist. Det var der ikke noget af onsdag, men der var, hvad man ellers kan fovente af ham: Hårdt arbejde, en masse løb frem og tilbage og en masse duelstyrke. 

Roony Bardghji - 2 (ud 60.)
Mod Manchester United var Roony Bardghji fuldstændig flyvende og lykkedes med stort set alt. Hvor blev den udgave af Roony af i München? Det var i hvert fald ikke nogen stor kamp for den 18-årige svensker, der brændte en kæmpe chance midtvejs i første halvleg og også havde flere dårlige afleveringer.

Viktor Claesson - 2 (ud 60.)
Højdepunktet for Viktor Claesson var en lækker aflevering til Lukas Lerager forud for Roony Bardghjis store chance i første halvleg. Udover det højdepunkt bød aftenen mest af alt på et par skuffende boldtab for svenskeren, der led under, at FCK havde det svært med bolden offensivt.

Mohamed Elyounoussi - 3
Han havde det, ligesom sine offensive kolleger, svært i det etablerede angrebsspil, men "Moi" kæmper også hårdt defensivt og vandt adskillige bolde. Det fortjener ros. Han kom dog også til en stor chance efter en hjørnespark sent, hvor han meget vel skulle have scoret...

Indskifterne

Orri Oskarsson - 3 (ind 60.)
Var meget lidt på bolden og blev ikke sat i scene, men havde heller ikke meget at arbejde med. 

Elias Achouri - 4 (ind 60.)
Et stærkt indhop af den hurtige og driblestærke kantspiller, der lynhurtigt viste sig frem med sit gåpåmod og kom til en chance.

Peter Ankersen - UB (ind 71.)
Uden for bedømmelse. For kort tid på banen. 

Oscar Højlund - UB (ind 90.)
Uden for bedømmelse. For kort tid på banen. 

Træneren

Jacob Neestrup - 4
Overraskede i startopstillingen med Kevin Diks på venstre back og Nicolai Boilesen i forsvaret, og det gav pote. “Løverne” fik i det store hele lukket rigtig godt ned for Bayern Münchens offensivspillere. I den anden ende af banen var der ikke lige så stor succes, og især Roony Bardghji og Victor Claesson havde det svært. Neestrup reagerede hurtigt og prøvede at ændre det tidligt i anden halvleg ved at udskifte to af tre offensivspillere. Det hjalp ikke offensiven meget, men om ikke andet er en vanvittig flot præstation at få point på Bayern Münchens hjemmebane. 

Spillerne er vurderet ud fra Tipsbladets skala, der er som følger:
6 bolde: Verdensklasse.
5 bolde: Højt, internationalt niveau.
4 bolde: Fortrinlig indsats.
3 bolde: Godkendt præstation.
2 bolde: Skuffende, under middel.
1 bold: Dårlig præstation
0 bolde: Uacceptabelt.
UB: Uden for bedømmelse på grund af for kort tid på banen.