• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Den aggressive venstreforsvarer Patrick Mtiliga imponerer i den hollandske æresdivision, hvor han regnes for at være et topnavn.

Af Niels Idskov

- Han er klart i top fem. En af de bedste på venstre backpositionen. De fleste højrekantspillere er ikke meget for at spille overfor Patrick Mtiliga, siger Taco van den Velde, der følger NAC Breda for magasinet Voetbal International. 

27-årige Patrick Mtiliga med det afrikanske blod i årerne er i gang med sin 10. sæson i hollandsk fodbold, og han har aldrig været bedre. Om det rækker til en udtagelse og debut i landskampen mod Wales i Brøndby er og tvivlsomt.

Mtiliga er i gang med sin tredje sæson efter skiftet fra Feyenoord i 2006, og at han er stærkt spillende vidner flere udtagelser til Ugens hold om. Derudover har klubkammeraten Tommie van der Leegte anbefalet sin eks-klub, PSV Eindhoven, at få fingre i danskeren, der har kontraktudløb til sommer. Mtiliga forhandler for tiden med NAC Breda, men det trækker ud med at få en underskrift, sikkert fordi spilleren nu kender sit øgede værd.

- Feyenoord var på det tidspunkt nok et nummer for stort for ham, men han stærk både defensivt og offensivt og er virkelig en profil hos NAC, som overraskede i fjor, og nu gør det igen. Klubben har skiftet træner og spiller nu mere fremadrettet, og det ser ud til at passe Mtiliga, som er en meget aggressiv spiller, der ikke giver meget plads til sin direkte modstander, siger Van den Velde.

Den hollandske journalist påpeger ogå, at Mtiliga synes modnet i sit spil og nu - på vej med de 28 år - befinder sig sin bedste fodboldalder.

Superliga

Mere Superliga

Fokus