• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Ole Hoffskov

- De føler, at Gareth Bale har svigtet dem

Foto: Getty Images

Mange Real Madrid-fans føler sig svigtet og ladt i stikken af Gareth Bale, fortæller fodboldekspert Luna Christofi, der til dagligt bor i Spanien og følger kongeklubben tæt. Når Bale spiller for Wales, er snakken en helt anden.

Af Ole Hoffskov

Daniel James spiller for Manchester United, Aron Ramsey tørner ud for Juventus, Ben Davies er i Tottenhan, og Joe Allen har spillet mere end 100 kampe for Liverpool.

Ja, der er mange fine spillere på det walisiske landshold, som Danmark skal møde i EM's ottendedelsfinale, men én spiller overskygger samtlige sine holdkammerater.

Det er naturligvis Gareth Bale.

Den 32-årige offensivspiller var i den forgangne sæson udlejet til Tottenham, men han er ejet af Real Madrid, hvor han har slået sine folder siden 2013. I den spanske hovedstad er der mange, der elsker Bale, men der er endnu flere, der elsker at hade ham.

Det fortæller TV3 Sports Luna Christofi, der til dagligt bor i Spanien.

- Man ser ham som en forkælet fodboldspiller, der bruger mere tid på at spille golf end at spille fodbold. Sådan tør jeg godt opsummere det. Det indtryk står tilbage af Gareth Bale, og det skal ses i et stort billede over al den tid, han har været her, siger Christofi til tipsbladet.dk og tilføjer:

- Selvfølgelig ved folk godt, at han har scoret nogle afgørende mål og nogle meget flotte, afgørende mål, men det er ikke det, der står tilbage på folks nethinde. Slet ikke blandt Real Madrid-fansene. De føler sig ladt i stikken, og de føler sig svigtet af Gareth Bale. De føler, at han kun har tænkt på sig selv.

Gareth Bale bliver ofte fotograferet på golfbanen, og særligt det kan få sindene i kog hos de mange madridistaer.

- Han spiller utrolig meget golf, og det er der jo sådan set mange fodboldspillere, der gør. Jeg ved godt, at de selv synes, at de har et meget hårdt arbejde, men de har mange timer fri. Jeg tror ikke, der er nogle, der har et problem med, at han spiller golf, men de har et problem med, at han gentagne gange er set på golfbanen i de perioder, hvor han er skadet og har været fraværende. Det forstår man ikke, fortæller Luna Christofi.

Waliserens CV i Real Madrid tager sig ganske pænt ud. Han har spillet 251 kampe for kongeklubben og scoret 105 mål - han har blandt andet scoret i hele tre Champions League-finaler. Absolut godkendt.

Problemet opstår et helt andet sted.

- Tænk på alle de kampe, han ikke har spillet. Hvis du gør det op, får man et voldsomt tal. Men det er rigtigt, at han har været her i lang tid, og han har spillet afsindigt vigtige og gode kampe, lyder det fra Luna Christofi.

Hvad var vendepunktet?
Da Real Madrid købte Gareth Bale i Tottenham i 2013, var det for cirka 750 millioner kroner, og dengang var waliseren elsket fra dag ét i den spanske hovedstad. 

Det store spørgsmål er derfor; hvornår gik det galt?

- Ja, hvad var vendepunktet? Det er faktisk et supergodt spørgsmål, og jeg har tænkt meget over det. Jeg er ikke sikker, og jeg tror ikke, at der er ét nedslagspunkt. Jeg tror, det er noget, der er kommet snigende, og så er det gået lidt op og ned. De senere år har det så været ret permanent, siger Luna Christofi og tilføjer:

- Men det var slet ikke sådan i starten. Han var et super køb, og folk var meget begejstrede, da han kom til Real Madrid. Han kom til klubben og skulle stå i skyggen af Cristiano Ronaldo, det vidste han godt, og jeg tror ikke, det var noget problem.

- Jeg tror bare, at hele overgangen til Real Madrid blev vanskeligere, end han måske havde regnet med – også på grund af nogle faktorer, der ikke har noget med ham at gøre. Real Madrid er en stor og voldsom mundfuld. Det kan slet ikke sammenlignes med Tottenham. Du er konstant eksponeret i Real Madrid, og det, tror jeg, kom bag på ham.

- Jeg lærte Gareth Bale at kende i Tottenham, og jeg lærte ham at kende som den her meget tilgængelige, meget søde fyr med et glimt i øjet, som gerne ville tale. Den Bale, jeg møder nu, er en fyr, der kigger den anden vej og helst undgår alle os, der hører til den her branche. Han er bestemt ikke konfliktsøgende som person, så hvis han er havnet i en kontrovers, er det, fordi han har følt sig trængt op i en krog. 

Har han fortjent de mange skældud, eller er han blevet et offer, synes du?

- Jeg synes, han har fået for hård en medfart, og det får man hurtigt i pressen i Spanien. Der er kontant afregning hernede, og det meget et spørgsmål om temperament. Lige så elskværdige og generøse spanierne er, lige så hårde kan medierne være.

- Men han har også selv kunnet gøre nogle ting for at undgå nogle af slagene. Bale taler spansk nu, men det har taget lang tid for ham at lære, og når du kommer til en klub som Real Madrid, er det bedste, du kan gøre, at lære spansk på to minutter. Man går glip af alt for meget, når man ikke kan sproget, og hele hans integration har taget alt for lang tid.

- Der har han ikke været dygtig nok, og så har hans agent jo været total rabiat, og det har i hvert fald ikke hjulpet noget som helst, lyder det fra Luna Christofi.

Han er landets søn
Lige så svært Gareth Bale kan have det på klubholdet, lige så meget boltrer han sig som en fisk i vandet på landsholdet. Også ved denne slutrunde har offensivspilleren gjort det godt for Wales - ikke mindst mod Tyrkiet, hvor han lavede to assists.

Gareth Bales forvandling på landsholdet kommer ikke bag på Luna Christofi.

- Han er jo en dejlig fodboldspiller, og forskellen på Wales og Real Madrid er, at han har en helt anden rolle på landsholdet. Der er han stjernespilleren, han er landets søn. Han er ikke en egoistisk spiller, og han har ikke som eksempelvis Cristiano Ronaldo brug for at blive hyldet, men der er ingen tvivl om, at rollen tilkommer ham godt fodboldmæssigt.

- Det gør, at han blomster, når han spiller for Wales, og han bliver en stor mundfuld for Danmark i ottendedelsfinalen, slutter TV3 Sport-journalisten.

Der er kickoff mellem Wales og Danmark på lørdag klokken 18.00 i Amsterdam. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020