Video : Tipsbladet
Generelle

Dansk stjerne udnævnt til ny anfører

Ifølge flere portugisiske medier er Morten Hjulmand blevet udnævnt til ny anfører i Sporting.

Han fik et kæmpe gennembrud på landsholdet under EM, og karrieren fortsætter nu med at gå i den helt rigtige retning for Morten Hjulmand. 

Ifølge portugisiske medier som Record og Mais Futebol er Morten Hjulmand nemlig blevet udnævnt til ny anfører i sin klub, Sporting. 

Det er kun et år siden, at den 25-årige Morten Hjulmand skiftede til Sporting fra Serie A-klubben Lecce, men danskeren har altså på kort tid formået at vise sig godt frem i Lissabon-klubben. Kort før EM gav Morten Hjulmand et interview til Tipsbladet, hvor midtbanespilleren blev spurgt til, at han i portugisiske medier var blevet udråbt som 'fremtidens kaptajn' i Sporting. 

- For mig er det ikke vigtigt, hvem der bærer anførerbindet. Jeg synes, at vi har mange anførere i Sporting og folk med en særlig karakter, men der er jo en, der skal bære bindet. Og ham, der har båret det (Sebastian Coates, red.), har gjort det rigtigt godt, synes jeg. Han har været et godt forbillede for os andre. Jeg har også selv en speciel karakter, men det er jo op til træneren at bestemme, hvem der skal repræsentere holdet, lød det dengang fra Morten Hjulmand, der tidligere har været anfører i Lecce. 

Sebastian Coates bar anførerbindet for Sporting i sidste sæson, men den uruguayanske forsvarsspiller er denne sommer skiftet til Nacional i hjemlandet. Samtidig har Sporting også sagt farvel til rutinerede folk som Antonio Adan og Luis Neto, og det har altså banet vejen for en ny anførergruppe hos de portugisiske mestre. 

Den nye anførergruppe kommer til at bestå af Morten Hjulmand, Gonçalo Inácio og Daniel Bragança, skriver Record og Mais Futebol. Her kommer danskeren til at være øverst i hierarkiet og skal dermed bære anførerbindet, når han er på banen. 

Ifølge Record bliver beslutningen gjort officiel, når Sporting på søndag indleder forberedelserne til næste sæson med en træningslejr i Lagos på Algarvekysten.