Fulham tog første playoff-stik og nærmer sig Premier League

Fulham vandt mandag den første playoff-semifinale med 2-0 ude over Cardiff.

Swansea vandt søndag aften 1-0 over Brentford i den ene playoff-semifinale om oprykning til Premier League, og mandag skulle den anden semifinale så stå mellem Cardiff og Fulham.

Fulham var sluttet højest i Championship-tabellen af de to mandskaber, så London-klubben var på besøg i Wales i det første af to opgør.

Første store chance noterede hjemmeholdet sig dog for et lille kvarter inde i kampen.

Leandro Bacuna afsluttede fra distancen, og i Fulham-målet kunne Marek Rodak blot halvklare. Det gav en farlig returbold, som Robert-Nesta Glatzel var lige ved at kunne komme først på, men Michael Hector fik afværget med heroisk forsvarsspil.

Få minutter senere kom Glatzel så til en afslutning, men denne sad lige på Rodak.

Gæsterne fra Fulham ville også lege med inden pausen, og Joshua Onomah fik en god chance ved bagstolpen efter et ballonindlæg fra venstre i det 38. minut. Cardiff-keeper Alex Smithies var dog hurtigt ude af sit bur og reddede afslutningen.

Tom Cairney sendte også en nogle meter uden for feltet kort inden pausen, men det stod 0-0 efter de første 45 minutter.

Der skulle til gengæld ikke gå mange minutter af anden halvleg, før scoringen blev åbnet. Onomah modtog bolden på kanten af feltet, og efter en suveræn soloaktion, hvor han afdriblede tre Cardiff-spillere, kunne det tidligere Tottenham-talent bringe Fulham i front.

Og det fik værterne rigtig svært ved at rejse sig fra.

Cardiff kunne ikke for alvor true Fulham-målet efter scoringen, og gæsterne virkede ganske tilfredse med stillingen. Alligevel skulle det også blive 2-0, da Neeskens Kebano i tillægstiden drejede et frispark uden om Cardiff-muren og i nettet.

2-0 var også stillingen ved slutfløjt, så Fulham går ind til returopgøret i London med et forrygende udgangspunkt.