Foto: Alamy
Generelle

Rasmus Højlund højt placeret på talentliste

Samtidig finder man også en tidligere FCM-spiller på listen.

Rasmus Højlund har imponeret i Manchester United i denne sæson, og det er også blevet bemærket andre steder end i Danmark. Blandt andet har det store sportsmedie ESPN ham højt på en liste over de største talenter under 21 år.

Her finder man ham oppe på 8. pladsen ud af de 39 spillere, som man har fundet frem. 

I beskrivelsen af ham bliver der peget på, at der blev gjort meget ud af de manglende mål fra ham i den første halvdel af sæsonen i Premier League, men de bemærker, at han har holdt snuden i sporet og lavede en stime af syv mål, inden han blev ramt af en skade.

Endvidere har de lavet liste over de styrker, som den danske angriber er indehaver af. Blandt andet den fart, som han kommer med, og derfor er farlig på omstillinger.

- Men han har også vist sine rovdyregenskaber og har vist sig at være en alsidig afslutter, der er farlig, når han kan sætte sig op til at skyde med sin kraftfulde venstre fod, skriver de og fortsætter:

- Højlund fortjener også ros for sin stærke mentalitet; selv når målene manglede, fortsatte han med at arbejde hårdt for sit hold med sin presspil og evne til at vinde bolden tilbage højt på banen, lyder det fra ESPN.

Når det kommer til det, som han kan forbedre sig på, så handler det blandt andet om samspillet og forståelsen med sine holdkammerater, ligesom hovedspillet også kan kan blive bedre, når han kun vinder 25 procent af sine dueller plus, at han skal komme frem til flere afslutninger end de 1,7, som han laver i snit.

Med på listen finder man også den tidligere FC Midtjylland-spiller Ousmane Diomande, som aldrig nåede debut for midtjyderne, inden han blev solgt til Sporting CP. 

Om ham skriver det store sportsmedie, at portugiserne har gjort det igen med at hente en spiller, som nu bliver sat i forbindelse med alle top-klubber i Europa.

- Diomandes blanding af elegance og autoritet kan til tider få det til at virke, som om den portugisiske liga er for let for ham. Hans forsvar er fast - når han forpligter sig, gør han det fuldt ud - og han er stærk i luften og på jorden, fortælles det blandt andet om ham.

Øverst på listen finder man ikke overraskende Real Madrids Jude Bellingham.