Video : Tipsbladet
Generelle

Kæmpe ros til dansk profil: En diamant

Danskeren får store roser med på vejen.

Matt O'Riley har taget den skotske liga med storm, og roserne vælter ind over den danske U21-landsholdsspiller.

Senest spurgte den tidligere Celtic-stjerne John Hartson: "Er James Maddison egentlig bedre end O'Riley?" Han udtalte i samme forbindelse, at Celtic-profilen er et sted mellem 158 og 175 millioner kroner værd.

Nu bliver der igen snakket positivt om O'Riley, og denne gang kommer det fra Malky Mackays mund. Skotten har tidligere stået i spidsen for Watford og Cardiff, men er i dag cheftræner for Celtics ligakonkurrenter fra Ross County.

- O'Riley er en af de diamanter, man snakker om at finde. Han er ikke en, der var på mange klubbers radar, som Kyogo Furihashi var, hvis man havde kendt det asiatiske marked. O'Riley er præcis sådan en, vi plejede at snakke om - specielt i min første klub Watford. Vi havde ikke mange penge, og klubben arbejdede på kanten af administration, men vi havde et kategori 1-akademi, siger han til Daily Record.

- Min opgave var at bringe talenter og hente lejespillere med x-factor. Vi havde ti lejespillere, der senere blev engelske landsholdsspillere, og vi fandt diamanter i de lavere rækker. De er ikke nemme at finde og endnu sværere nu. Hele verden leder efter den næste Vardy. Vi fik næsten Vardy. Det var os selv (Cardiff, red.) og Leicester, der bød på ham.

Malky Mackay roser desuden O'Riley for at vælge det danske landshold fremfor det engelske.

- Det er fantastisk købmandsskab at finde O'Riley. Han er en vidunderlig ung spiller. Jeg kan endda godt lide, at han har valgt at spille for Danmark, og at han har selvtillid nok til at hænge sin hat på det. 

- Han skal have stor kredit for at tage til Celtic som en ung trupspiller, gøre den forskel, han har gjort, og vise, at han bør spille hver uge. Ange Postecoglou og Celtic skal have kredit for at hente ham i stedet for at bruge masser af penge på en anden.

Celtic købte Matt O'Riley i MK Dons i den tredjebedste engelske række i begyndelsen af året.

Sommerens 20 største transfers i fodbold - klik her og se mere.