• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Kenneth Jensen

Peter Møller vinder Årets Guld Harald: Donerer pengebeløb til barndomsklub

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Den tidligere landsholdsspiller og nuværende fodbolddirektør i DBU, Peter Møller, har vundet prisen som Årets Guld Harald.

Af Kenneth Jensen

Harald Nielsen er en af de største danske landsholdsspillere nogensinde, så det er en ære, når man får en pris, der er opkaldt efter "Guld Harald".

En sådan har tidligere landsholdsspiller Peter Møller, der er fodbolddirektør i DBU, fået. Prisen som Årets Guld Harald tilfaldt i år Peter Møller, skriver de nordjyske medier, og med prisen følger en miniudgave af Harald Nielsen-statuen, der står i Frederikshavn, samt et pengebeløb på 25.000 kroner.

Den lille statue beholder Peter Møller, mens han har valgt at donere de 25.000 kroner til sin barndomsklub LBK Gistrup.

Læs også:Ståle Solbakkens frygt er blevet til virkelighed: Det er det, vi ser nu

Sidste år var det David Nielsen, der vandt prisen - i øvrigt som den første - og i år altså Peter Møller.

- Som person havde Harald i hvert fald nogle værdier, som jeg forsøger at efterleve. Det gælder blandt andet at opføre sig ordentligt. Jeg var måske ikke så god til det på banen, men udenfor var jeg flink og rar mod andre mennesker. Han var også ærgerrig, arbejdsom og professionel. Det er karakteristika, som jeg havde og har i mit arbejde. Jeg er godt nok ikke meget for at skulle sammenligne mig med Harald Nielsen, men nu du spurgte om det, sagde Peter Møller ifølge Kanal Frederikshavn.

Årets Guld Harald gives til en person, hold eller klub med relation til Nordjylland. Og de skal gerne have haft et internationalt snit.

Læs også:Optakt: Silkeborg IF - Lyngby Boldklub

Peter Møller blev født i Frederikshavn og fik sin debut som seniorspiller for AaB, inden han i 1993 blev købt af FC København. Han blev både i sæsonerne 1991/1992 og 1992/1993 topscorer i Superligaen med henholdsvis 17 og 20 scoringer.

Harald Nielsen døde i 2015 i en alder af 73 år - det er Harald Nielsens enke, Rudi Nielsen, der har overrakt prisen til Peter Møller.

"Guld Harald" spillede for Frederikshavn, da han i 1961 skiftede til Bologna. Han blev topscorer i Serie A i både 1963 og 1964, og han var verdens dyreste fodboldspiller, da han i 1967 blev købt af Inter. Siden spillede han også for Napoli og Sampdoria.

Harald Nielsen scorede 15 gange i 14 landskampe. Det blev til så få landskampe, fordi professionelle spilere ikke måtte spille på landsholdet dengang.

Læs også:Leder: Brøndby er et oplagt mål for en udenlandsk investor - bare ikke nu

Læs også:Torsdagens rygtebørs: Tottenham vil bytte sig til Højbjerg

Læs også:AGF-fans donerede sæsonkort: Nu koster det at få pladsen igen

---------------------------

Se SønderjyskE - AaB og Brøndby IF - AC Horsens på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Brøndby IF - AC Horsens

Efter sejre i de første to runder i Superligaen venter nu en helt anden type modstander for Brøndby IF - kan klubben gøre det til alle gode gange tre?

Optakt: AGF - OB

Der venter et traditionsrigt opgør søndag eftermiddag. Kan OB gøre op med sin dårlige AGF-statistik?

Optakt: FC Midtjylland - Randers FC

Midt mellem de to Champions League-playoffkampe skal FC Midtjylland passe sine pligter i Superligaen. Lørdag venter Randers, der har fået en god sæsonstart.