Zorniger ville tage BIF’er med verden rundt
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Generelle

Zorniger ville tage BIF’er med verden rundt

Alexander Zorniger glæder sig over, at flere af hans tidligere Brøndby-spillere har lavet store transfers. Men det ærgrer ham, at han ikke selv tog Morten Frendrup til udlandet.

Flere store profiler fra mesterskabssæsonen har forladt Brøndby IF i løbet af det seneste år for store millionbeløb.

Først blev Jesper Lindstrøm solgt til Eintracht Frankfurt for mange millioner i sommer, og så blev Mikael Uhre og Morten Frendrup sendt til henholdsvis Philadelphia Union og Genoa i transfervinduet midt i sæsonen, ligeledes for store summer.

Alle tre fik deres debut i Brøndby IF, mens Alexander Zorniger var cheftræner i klubben, men det til trods havde den tyske træner ikke ligefrem forudset, at alle tre spillere skulle få den succes, de har i dag.

- Ikke nødvendigvis fra “Jobbe”, siger Alexander Zorniger til Tipsbladet og uddyber:

- Jeg tror, han havde en svær tid, da jeg var der. Jeg fortalte ham klart, hvordan man skulle være professionel. Han har udviklet sig for, og han har truffet nogle beslutninger nu, så han kan vise sine kvaliteter.

Når det kommer til Morten Frendrup, der debuterede som blot 16-årig under Zorniger, er det en anden sag.

- Hvad angår Morten Frendrup er jeg lidt pissed over, at min gamle ven Alexander Blessin i Genoa tog ham. For jeg ville have taget ham med mig overalt i hele verden. Han er stereotypen på en energisk, ung spiller, der gerne vil lære, og han har kvalitet, siger den tyske træner.

Unfair behandlet
Mest af alt glæder Alexander Zorniger sig dog bare over, at flere af hans tidligere spillere i Brøndby IF har lavet store transfers. Foruden de tre nævnte har også Christian Nørgaard, Hany Mukhtar og Andrew Hjulsager lavet store transfers.

Den tidligere Brøndby-træner føler således, at han fik et unfair ry i Danmark, om at han ikke ville bruge unge spillere. 

- Jeg er glad for, at de alle har lavet de her store transfers. Især fordi der var snak om, at jeg ikke brugte unge spillere. Det var ikke sandt.  I min første tid havde vi en ung midtbane med en gennemsnitsalder på 21,5 år med Christian Nørgaard, Hany Mukhtar, Andrew Hjulsager og “Lebo” (Lebogang Phiri, red.). Vi spillede også med Svenn Crone. Men fodbold handler ikke om ung eller gammel - det handler om intensitet og om at være professionel på banen.

- Så jeg følte mig en lille smule unfair behandlet, men det passede måske ind i mediernes billede til sidst.

Men du kom også med den her kommentar om Masterclass, og at der ikke var gode nok spillere på daværende tidspunkt.

- Jeg kan godt huske, at jeg stillede uden en dansk spiller i startopstillingen. Men ingen kiggede på detaljerne. Nogle år inden jeg kom til Brøndby, var der massive økonomiske problemer i klubben, og de måtte lade de fleste meget talentfulde spillere gå. Det var også, hvad Jan og Troels (Jan Bech Andersen og Troels Bech, red.) fortalte mig, inden jeg kom.

- Hvis nogen kigger på min historik, har jeg altid brugt unge spillere. Joshua Kimmich og Yussuf Poulsen var unge, da jeg brugte dem i RB Leipzig eksempelvis. Jeg kiggede efter spillerne med den rette mentalitet.

- Men det her er fortiden. Brøndby har været succesfulde efterfølgende, spillerne har været succesfulde efterfølgende, og jeg har været succesfuld efterfølgende, slutter Zorniger. 

I dag er Alexander Zorniger cheftræner i cypriotiske Apollon Limassol, med hvem han netop har vundet mesterskabet. Men den tyske træner vil ikke afvise, at han en dag kunne komme tilbage til dansk fodbold - læs mere om det her.