• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
La Liga Jacob Quvang

Forventer 'AC'-bud på 450 mio.

Foto: Getty Images

Skulle sådan et bud løbe ind, så får FC Barcelona mere end svært ved at sige nej.

Af Jacob Quvang

Andreas Christensens FC Barcelona-karriere kan slutte, før den for alvor begyndte.

Ikke på grund af dårlige præstationer. Tværtimod. Danskeren har været sæsonens måske nok største overraskelse for den spanske klub, der har sikker kurs mod mesterskabet, og som nærmest ikke indkasserer nogle mål på vejen hertil.

Men FC Barcelonas vanskelige økonomiske situation kan tvinge klubben til at sælge Andreas Christensen til sommer, blot ét år efter man hentede ham på en fri transfer fra Chelsea.

Det skriver det spanske medie Sport, som forudser, at FC Barcelona kommer til at modtage tilbud på den formstærke dansker, der desværre udgik i torsdagens landskamp mod Finland, men som snart ventes klar igen.

Her skriver avisen, at 'AC' med sine 26 år er en af FC Barcelonas største salgsobjekter, hvor man forventer sommerbud i størrelsen 372 til 450 millioner kroner. Derfor kan et sommerskifte ikke udelukkes, og FC Barcelona pønser angiveligt allerede på at hente Inigo Martinez på en fri transfer, som dækker AC's plads i venstre side af det centrale forsvar.

Det er almen kendt, at FC Barcelona både skal sælge ud til sommer samt reducere sine lønomkostninger for overhovedet at kunne hente spillere ind. Her er Andreas Christensen interessant, for et salg af ham kan få en stor indflydelse på økonomien.I og med 'AC' blev hentet uden omkostninger, er der ingen afskrivninger involveret. Derfor vil fortjenesten ved et salg være netto. 

FC Barcelona er dog klar over, at man vil tage et sportsligt dyk med et salg af den danske landsholdsspiller, da hverken Martinez eller andre erstatninger, som eventuelt skal hentes for færre penge, ikke har samme høje niveau som danskeren.