• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
La Liga Oliver Okstrøm

Nyt kapitel: De er anklagede i Barcas dommer-sag

Foto: Getty Images

Nu begynder de spanske myndigheder at dykke ned i sagen, som i Spanien har fået navnet "Negreira-sagen".

Af Oliver Okstrøm

Barcelonas dommersag, som handler om deres betalinger til vicepræsidenten for det spanske dommerudvalg, José María Enríquez Negreira, tager nu sine første skridt rent juridisk.

Det melder en række spanske medier, som tæller Marca, AS, Mundo Deportivo og Sport.

Her bliver der peget på, at der nu er åbnet op for, at den spanske politi-instans Guardia Civil har fået til opgave at kigge tilbage i de seneste 20 år, hvor Negreira har været involveret.

Dernæst står det nu også klart, at sagens parter eksempelvis kommer til at være med La Liga blandt anklagerne, og at de to tidligere præsidenter Sandro Rosell og Josep Maria Bartomeu samt de to klubledere Osvar Grau og Albert Soler står som de anklagede.

Nu begynder Guardia Civil deres undersøgelser, og det vil dernæst være op til en dommer at vurdere om der er bevismateriale nok til at åbne en sag. 

Det skal særligt omhandle, at Barcelona har skulle have draget fordel af de 7,3 millioner euro (svarer til 54 millioner kroner red.), som det er kommet frem, at klubben har overført til dommer-vicepræsidenten mellem 2001 og 2018.

I sagen drypper det desuden også med oplysninger, som blandt andet skulle handle om, at Barcelona fik nys om, hvem der skulle dømme pokalfinalen mod Alaves tilbage i 2017. Det kom angiveligt allerede tre måneder før kampen.

Der er desuden risiko for alvorlige konsekvenser, hvis Barcelona bliver dømt skyldige i sagen. Læs mere om det her.