Foto: Getty Images
Premier League

Conte opfordrede til at følge Højbjergs eksempel

Ifølge ESPN ønskede Antonio Conte, at de øvrige Tottenham-spillere skulle følge Pierre-Emile Højbjergs eksempel.

Der var gode perioder undervejs, men Antonio Conte og Tottenham viste sig ikke at være det rette match i længden. 

London-klubben og den italienske stjernetræner valgte søndag ophæve samarbejdet, der blev indledt tilbage i november 2021. 

I kølvandet på Contes exit har ESPN bragt en artikel med en række detaljer om de spændinger, der var mellem Tottenham og Antonio Conte. 

Conte trak mange overskrifter for pressemødet efter 3-3-kampen mod Southampton, hvor italieneren langede ud efter Tottenham og spillertruppen. 

- Sådan her er Tottenhams historie. 20 år med denne ejer, og de har aldrig vundet noget. Hvorfor? lød det fra Antonio Conte, der samtidig revsede spillerne for at være 'selviske'. 

Ifølge ESPN var der i spillertruppen en generel utilfredshed med Antonio Contes håndtering af træningssessionerne. Italieneren havde angiveligt en tendens til at lave mange ændringer i træningsprogrammet, som ofte også først blev sendt ud i sidste øjeblik, hvilket gjorde det vanskeligt for spillerne at planlægge deres private liv. 

Ifølge ESPN krævede Antonio Conte ofte også, at spillerne skulle gennemgå en træningssession om morgenen før kampe, hvilket ofte gik ud over spillernes energiniveau i kampene. Generelt mente mange spillere, at Contes hårde krav medførte udmattelse i truppen. 

Antonio Conte var angiveligt utilfreds med flere spilleres disciplin, men ifølge ESPN var italieneren glad for eksempelvis Harry Kane og Pierre-Emile Højbjergs professionalisme. 

- Kilder i truppen siger, at Kane konsekvent ses som et forbillede i sin tilgang til træningen, mens midtbanespiller Pierre-Emile Højbjerg er særligt disciplineret i forhold til sin diæt i kantinen på klubbens træningsanlæg - et eksempel, som Conte opfordrede andre spillere til at følge, efter at han efter sin ankomst følte, at for mange spillere havde en tendens til at træffe usunde valg omkring deres kost, skriver ESPN. 

Efter Antonio Contes exit er Christian Stellini i øjeblikket udpeget som midlertidig cheftræner for Tottenham.