Video : Tipsbladet
Premier League

Hård dom: Schmeichels farvel har kostet dyrt

Ifølge en tidligere Leicester-spiller ville danskerklubben have indkasseret markant færre mål i denne sæson, hvis Kasper Schmeichel havde stået mellem stængerne.

Han er en ægte legende i klubben, men i sin sidste sæson i Leicester blev Kasper Schmeichel udsat for en del kritik. 

Noget tyder dog på, at Leicester alligevel godt kunne have brugt den danske landsholdsmålmands kvaliteter i denne sæson. Med få måneder tilbage af sæsonen ligger Leicester nemlig i akut nedrykningsfare efter at have indkasseret hele 47 mål i 27 Premier League-kampe. 

I sidste weekend mistede Leicester-cheftræner Brendan Rodgers tålmodigheden med Schmeichels afløser, Danny Ward, der blev sendt ud på bænken i 1-1-kampen mod Brentford, hvor danske Daniel Iversen i stedet fik chancen. 

Ifølge den tidligere Leicester-spiller Matt Piper ville situationen have set bedre ud for Rodgers, hvis Leicester havde valgt at beholde Kasper Schmeichel. 

- Danny Ward er ikke blevet hjulpet af den måde, som hele holdet har forsvaret sig. Han har haft 123 afslutninger imod sig, og han har indkasseret de mål, han har indkasseret. Hvis Schmeichel havde stået mellem stængerne, ville han så have indkasseret det samme antal mål? Det tror jeg helt afgjort ikke, lyder det fra Piper i BBC-podcasten 'When You're Smiling: A Leicester City Podcast'

- På den position var Rodgers nødt til at kigge andetsteds. Iversen gjorde det rigtigt godt under sit lejeophold, og Rodgers sagde, at han havde imponeret ham til træning. Og kredit til Rodgers for at tage den beslutning (om at give Iversen chancen, red.). 

- Nogle vil mene, at han skulle have taget den tidligere, men det er også en stor beslutning at skulle tage. Jeg tror, at vi nu har fået at se, at Danny Ward ikke har niveauet til at være førstemålmand i Premier League. 

I podcasten peger The Times-journalisten Charlotte Duncker desuden på, at Brendan Rodgers formentlig ønskede at købe en Kasper Schmeichel-erstatning i sommer, hvor økonomien dog ikke var til det. 

Kasper Schmeichel gav for et par uger siden et interview til The Times, hvor landsholdsmålmanden slog fast, at han er interesseret i at vende tilbage til Leicester. 

- Jeg elsker klubben. Ville jeg være interesseret i at vende tilbage? Selvfølgelig ville jeg det. Jeg ville altid være klar til at tage tilbage og forsøge at hjælpe dem. Det er mit hjem. Jeg smiler altid, når jeg taler om Leicester. Jeg savner det helt sikkert. Jeg ser alle deres kampe, lød det fra Kasper Schmeichel i interviewet. 

Kasper Schmeichels kontrakt med Nice løber frem til sommeren 2025.