Video : Tipsbladet
Premier League

Ny rolle til Celtic-dansker

Matt O'Riley har fået sig en ny cheftræner i Celtic, og der er allerede sket ændringer for ham.

Den danske midtbanespiller Matt O'Riley har denne sommer set udskiftning på trænerbænken, hvor Ange Postecoglou har forladt klubben til fordel for Tottenham, mens Brendan Rodgers er vendt tilbage til klubben.

For O'Riley har det ændret på den rolle, som han har på holdet. Det fortæller han om i et stort interview på klubbens hjemmeside, hvor han kommer ind på den nye stil, der er kommet med den tidlgiere Liverpool- og Leicester-manager.

- Taktisk er det bare lidt anderledes inden for vores midtbanestruktur, og også med Kyogo, der nogle gange trækker længere tilbage, afhængigt af hvor meget pres der er på bolden, siger han og fortsætter:

- Jeg er nok nogle gange lidt mere involveret i opbygningsfasen med den licens til også at komme fremad, så jeg har lidt mere frihed til at bevæge mig ned og op, hvilket jeg nyder, fordi jeg godt kan lide at se spillet udvikle sig og læse spillet, og jeg kan vælge mit øjeblik til at ankomme i feltet eller måske ankomme i vores forsvarsboks for at hjælpe der, lyder det fra O'Riley.

Samarbejdet med Rodgers på træningsbanen er da også klart, og danskeren nyder det allerede. Der bliver ikke sparet på de gode råd til, hvad der kan gøres bedre, lader det til.

-Som for eksempel gik vi for nylig gennem nogle små detaljer for at hjælpe mig, intet for meget, fordi vi selvfølgelig ikke vil overbelaste alles hoveder med information, men jeg synes, han er god med spillerne i forhold til at håndtere dem fra en personlig synsvinkel, siger han og slår fast, at hvis stilarten for træningen er succesrig, så generer den ham ikke.

Den 22-årige midtbanespiller spillede i den seneste sæson en stor rolle i Celtics mesterskab.

Han er da også blevet sat i forbindelse med flere spændende klubber. Læs mere om det - og hans syn på det - her.