• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Kenneth Jensen

Nicklas Bendtners store rival indstiller karrieren

Foto: Getty Images

Han er blevet 39 år, men nu siger angriber Emmanuel Adebayor endelig stop for en lang og ganske fin karriere.

Af Kenneth Jensen

Han har klubber som Arsenal, Manchester City, Real Madrid og Tottenham på cv'et, men med angriber Emmanuel Adebayor tænkte man alligevel til tider, hvad det mon kunne være blevet til.

For selv om angriberen fra Togo havde en fin karriere, kunne den godt have været bedre. I hvert fald var toppotentialet vanvittigt højt.

Angriberen har siden 2021 spillet for Semassi, men nu er meldingen, at han - i en alder af 39 år - indstiller karrieren.

Emmanuel Adebayor var kendt for at være en besværlig spiller at være omkring. Han scorede masser af mål i Arsenal og til dels også City og Tottenham, men han endte altid i en form for unåde.

Sådan gik det eksempelvis også med angriberens karriere for Togo, der var præget af flere sammenstød med landstrænere.

Og så var der også et sammenstød i Arsenal, hvor Emmanuel Adebayor og Nicklas Bendtner krydsede klinger i en kamp for the Gunners - vel at mærke mens de var på samme hold og var i gang med at tabe 1-5 mod Tottenham. Her endte Emmanuel Adebayor med at skubbe til Nicklas Bendtner, og de to måtte skilles af dommer Howard Webb.

- Der er kun en fyr, som jeg er blevet uvenner med, og det er Adebayor. Vi kunne aldrig lide hinanden. Derudover kom jeg fint overens med de fleste.

- Vi sad ved siden af hinanden i omklædningsrummet. Han var 25, jeg var 26. Og fra første øjeblik vi så hinanden var der bare en dårlig vibe. Det ændrede sig aldrig.

- Vi havde nogle små sammenstød i omklædningsrummet og så et ret stort et mod Tottenham, hvor det hele sprang i luften.

- Vi havde et skænderi på banen, og det fortsatte i omklædningsrummet. Næste dag blev vi kaldt ind på (Arsene) Wengers kontor, hvor vi begge fik en bøde, sagde Nicklas Bendtner til talkSPORT i 2020.

Emmanuel Adebayor skriver på Instagram om sin pension.

- Fra det bedste til det værste, min karriere som professionel atlet har været en utrolig rejse. Tak til alle fansene, der var med hele vejen. Jeg føler mig taknemmelig for alt, og jeg er spændt på det, der venter, skriver han.