• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Primera division Lasse Sylvest Mikkelsen

- Diego Simeone ejer ingen humor eller hjerte

Foto: Getty Images

Brasilianske Filipe Luis har arbejdet under den argentinske træner to gange og anser ham for at være ene mand bag Atletico Madrids succes.

Af Lasse Sylvest Mikkelsen

Diego Simeone har haft stor succes i Atletico Madrid, fordi han ikke lader sine følelser styre hans beslutninger, mener en af hans tidligere spillere, Filipe Luis, der også fortæller, at den krævende træner ikke er i besiddelse af humor, når han jagter succes.

Den tilgang har gjort sydamerikaneren godt i sine 10 år i klubben, hvor han har ført klubben til et La Liga-trofæ og mindeværdige Champions League-finaler.

Denne sæson er Atletico igen på jagt efter gulvet, og det er ifølge den nuværende Flamengo-spiller udelukkende den 50-årige træners skyld, skriver Goal.com.

- Tro mig, når jeg siger, at det ikke er nemt at spille under Simeone. Han ejer ikke et hjerte. Han siger aldrig til sig selv; sikke en skam, stakkels lille spiller. Han tager udelukkende beslutninger, der kan sikre en sejr.

Læs også:Jens Jønsson drillede: Barca-problemer fortsætter

- Da han tog over i 2011 var holdet fire point fra nedrykningsstregen, og han gjorde dem til Europa League-vindere samme sæson. Han gjorde dem til det hold, de er i dag. Den succes har et navn: Diego Simeone.

- Omkring 120 spillere har været gennem klubben, siden han ankom. Nogle kommer som stjerner og spiller ikke, andre kommer til som ordinære spillere og bliver stjerner. Det er en stor præstation. Han spilder ikke tiden, nogensinde. Han laver aldrig en "lad os have det sjovt"-træning".

- Jeg var en back med manglende selvtillid i december, da han ankom, og den bedste venstreback i verden i januar. Han er den eneste træner, der har været i stand til at få det ud af mig.

Simeone, der også repræsenterede Atletico som spiller, blev ansat i december 2011. Siden da har han stået i spidsen i 510 kampe, hvoraf 307 af dem er vundet, og blot 83 af dem er tabt.

Læs også:Flået ud efter 25 min: Forklarer brutal beslutning

Han har sikret klubben et La Liga- og Copa del Rey-trofæ, mens klubben har vundet to Europa League-titler og et par UEFA Super Cups.

Derudover er han tre gange kåret som årets træner i Spanien, mens han i 2011/12 vandt prisen som årets trner i Europa.

Han nuværende kontrakt løber frem til sommeren 2022.

Læs også:Chok: Tophold skuffer fælt i sjældent nederlag

Læs også:Analyse: Tilskuere skræmmer myndighederne i DK

Læs også:Karantæner - hvem er ude?

-----
Se alt det bedste fodbold fra de største ligaer med YouTV - Intro-tilbud

Superliga

Optakt: AaB - SønderjyskE

To af ligaens mest formsvage hold mødes i en kamp, der kan blive afgørende for, om de kommer i top 6.

Mere Superliga

Fokus