• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Danske Patrick Mtiliga, der netop er skiftet fra hollandske NAC Breda til spanske Malaga håber at udvikle sig til det bedre i syden.

Af Niels Idskov

Patrick Mtiliga forlod Danmark og B93 allerede som 18-årig, da han skiftede til hollandske Excelsior. Senere kom han til Feyenoord, hvor han dog længe var ude af spillet med skader, og endelig blev det til tre succesrige sæsoner hos NAC Breda, hvis opmarch for nylig resulterede i en UEFA Cup-billet.

Udsigten til europæisk fodbold i den kommende sæson stoppede dog ikke planerne for et klubskifte.

- Det var en fin sæsonafslutning, men det ændrede ikke noget for mig. Jeg gjorde klubben det allerede for et halvt år siden klart, at jeg ville prøve noget nyt. Tænk på, at jeg har boet en tredjedel af mit liv i Holland. Og min rådgiver, Michael Johansen, var enig med mig i, at vi bare skulle vente og tage det roligt. Når man spiller venstreforsvarer er der altid bud efter en, tænkte jeg. Og det viste sig at holde stik, siger Patrick Mtiliga til Tipsbladet.

Og som aktør i den spanske liga kommer man lettere ind i billedet til landsholdet?
- Det vil jeg slet ikke svare på. Det er sket flere gange, at jeg bliver fejlciteret, når snakken handler om landsholdet, siger spilleren, der for et år siden fik sin debut mod Wales i november 2008, men siden ikke blev indkaldt.

Men hvordan ser du på chancen for i Malaga at udvikle dig som spiller?
- Der kan du blive bedre. Malaga spiller ikke europæisk fodbold den kommende sæson, men dernede kommer jeg til at stå over for nogle af Europas allerbedste spillere. Det kan da kun udvikle, lyder det fra den danske forsvarsspiller.

Malaga sluttede i sidste sæson som nummer otte i den spanske liga.

Superliga

Mere Superliga

Fokus