• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Primera division Ole Hoffskov

Slagter Barcelona: De er faktisk gået konkurs

Foto: Getty Images

I Tyskland var FC Barcelona i den nuværende økonomiske forfatning blevet erklæret konkurs, lyder det fra tidligere Bayern München-boss.

Af Ole Hoffskov

10 milliarder kroner.

Det er, hvad gælden lyder på i mægtige FC Barcelona, og alle alarmer bimler og bamler, når man tager et kig på storklubbens økonomi. Mange års dårlig drift har bragt Barca ud i et finansielt uvejr.

Alligevel eksisterer klubben fortsat, og ud fra almindelig sund fornuft kan det naturligvis undre, at et selskab, der er så forgældet, ikke må dreje nøglen om.

Den undren har også Uli Hoeness, der er tidligere præsident i Bayern München.

- FC Barcelona er faktisk gået konkurs. Hvis det var i Tyskland, var de blevet begæret konkurs. De er ikke længere et forbillede for os, siger Hoeness til Sport1 og fortsætter:

- David Alaba sagde engang til mig: 'Min drøm er stadig at spille for Barcelona en dag'. Så jeg sagde til ham: 'Foretrækker du at forhandle med præsidenten eller insolvensadministratoren'? 

FC Barcelonas økonomiske situation har blandt andet medført, at stjerner som Lionel Messi og Antonie Griezmann har forladt klubben. Derudover så Barca sig nødsaget til at sælge brasilianeren Emmerson efter blot tre måneder.

Storklubben bruger dog også fortsat penge og hentede blandt andre den hollandske stjerne Memphis Depay til klubben i sommer. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020