• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Serie A Lars Gram-Hanssen

Klubejer brugte NBA-tur til at overtale Højlund

Foto: Getty Images

Atalantas medejer har nu afsløret, at han har lovet Rasmus Højlund en tur til USA for at se NBA-holdet Boston Celtics spille.

Af Lars Gram-Hanssen

Atalanta valgte i sommer at hente Rasmus Højlund i Sturm Graz, og den transfer har været en stor succes for Bergamo-klubben, der har nydt godt af danskerens målfarlighed de seneste måneder. 

Fredag scorede Højlund sit syvende Serie A-mål i denne sæson, da den 20-årige dansker kort før slutfløjtet blev matchvinder i Atalantas 2-1-sejr over Empoli. 

Atalanta betalte 126 millioner kroner for Højlund i sommer, men i et interview med CBS har Bergamo-klubbens amerikanske medejer Stephen Pagliuca afsløret en lille kuriøsitet fra sommerens forhandlinger med Højlund og angriberens familie. 

- Jeg tog afsted (til Østrig, red.) sammen med Luca Percassi (Atalantas formand, red.) og Lee Congerton (Atalantas rekrutteringschef, red.), og lidt tilfældigt, da vi satte os ned, fortalte Højlunds mor os om hendes baggrund, om at hun selv havde været en god fodboldspiller. Og det viste sig, at hun spillede her i Nashville og i New Hampshire, hvor hun har mange venner. Og Celtics (NBA-holdet Boston Celtics, red.) var rigtigt gode dengang, lyder det, ifølge Football Italia, fra Pagliuca. 

- På den måde havde vi en del af pakken. Vi har tilbudt dem en tur til at se Celtics med courtside-billetter så snart sæsonen er ovre. 

Rasmus Højlund kan på torsdag spille sin tredje landskamp, når Danmark indleder EM-kvalifikationen med en hjemmekamp mod Finland.