Foto: Getty Images
Skandinavien

Iskoldt forhold? Har ikke talt med Ståle i 8 mdr.

Ståle Solbakken og Rosenborg-træner Kjetil Rekdal har været i ordkrig i pressen. Men uden for offentlighedens søgelys er det ikke meget, de har været i dialog.

De siger selv, at der ikke er noget ondt blod mellem dem. De var da også gode holdkammerater på 90'ernes fantastiske norske landshold. Men alligevel tyder noget på, at de to stolte trænere Ståle Solbakken og Kjetil Rekdal er inde i en periode, hvor de ikke vil se meget til hinanden.

I hvert fald kan norske medier fortælle, at landstræner Ståle Solbakken og Rosenborg-træner Kjetil Rekdal ikke har ført en samtale siden marts.

Det står i skarp kontrast til, hvordan Ståle Solbakken ellers taler med klubtrænerne i det norske. Adressaavisen har spurgt Kjetil Knutsen, der er cheftræner for Bodø/Glimt, og han fortæller, at han over 20 gange i 2022 har talt med Ståle Solbakken og holdt møder. Geir Bakke, Lillestrøm-træner, har talt med Solbakken "nogle gange". Og Vålerenga-træner Dag-Eilev Fagermo siger, at han "ofte" taler med den tidligere FCK-træner.

Så hvorfor bruger Ståle Solbakken ikke tid på træneren for den norske topklub Rosenborg BK, som vel er den, der har den største indsigt i de landsholdsaktuelle spillere fra Rosenborg BK.

Det er nærliggende at tro, at der er en fejde mellem de to tidligere holdkammerater. Solbakken har et par gange været til kampe på Rosenborgs hjemmebane Lerkendal, men her talte de ikke sammen. 

- Jeg tænker intet om det. Jeg regner med, at de tager kontakt, hvis de vil spørge om noget. Jeg er optaget af at træne Rosenborg, siger Kjetil Rekdal til Adressaavisen, mens Solbakken fortæller i en sms afviser, at der er noget om snakken:

- Jeg har talt med Geir Frigård (Rosenborg-assistent) senest om en spiller, jeg kender godt, og som jeg har anbefalet til RBK. Bård Wiggen (i Norges landsholdsteam, red.) har også talt med Geir Hansen (RBK-scout), og næste gang kan det så være Kjetil, siger den norske landstræner i en sms til Adressaavisen.

- Det er lidt tilfældigt, da vi jo har haft kontakt med staben. Det er også sådan, at Kjetil er velkommen til at ringe til mig når som helst, skriver Solbakken videre.

I foråret var de to meget i medierne, da de skød på hinanden. På Twitter kaldte Kjetil Rekdal blandt andet Solbakken for umoden.

Siden fortsatte ordkrigen mellem de to, og balladen blussede op igen i løbet af september, hvor de to var uenige om nogle valg omkring landsholdet. Rekdal kommenterede det, da han var ansat som ekspertkommentator for norsk tv.