• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

DBU og Divisionsforeningen: Regeringens argument holder ikke

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Regerings argument om, at flere tilskuere til fodboldkampe vil øge den samfundsmæssige aktivitet, holder ikke, lyder det fra DBU og Divisionsforeningen.

Af Victor Risager

Der er ikke udsigter til flere tilskuere på stadion i den danske Superliga, og så sent som tirsdag afviste kulturminister Joy Mogensen at lukke flere tilskuere ind til sportsbegivenheder.

I løbet af sommeren måtte Superliga-klubberne ellers lukke langt mere end 500 personer ind på stadioner som følge af den såkaldte Superligaordning. Men den er nu suspenderet og ifølge regeringen skyldes det blandt andet, at de frygter smittespredning øget smittespredning i samfundet.

Men det argument holder ikke. Sådan lyder det fra DBU og Divisionsforeningen i en pressemeddelelse.

Læs også:Superliga-boss kritiserer kulturministeren: Det passer jo slet ikke

- Vi anerkender, at myndighederne ikke kun ser på afviklingen af selve kampene under Superligaordningen, men også på det rundt om kampene. Vi mener dog, at det er en forkert antagelse, at flere tilskuere vil bidrage til smittespredning. De nævner to bekymringer - flere forsamlede på værtshuse eller andre steder samt øget anvendelse af kollektiv transport i forbindelse med kampe, siger Claus Thomsen, direktør i Divisionsforeningen, og fortsætter:

- Det giver sig selv, at hvis flere er til kamp udendørs i frisk luft i sektioner af max 500 personer, forsamles færre indendørs andre steder i den forbindelse, lyder det fra Divisionsforeningens direktør.

- Hvis alle klubber udnytter den tilladte maxkapacitet under Superligaordningen, vil der i en runde komme godt 28.000 mennesker på stadion fordelt på seks kampe afviklet over tre dage. Ud af dem vil godt 4.050 forventes at benytte kollektiv transport på forskudte tidspunkter som klubberne dikterer – og det vel og mærke på tidspunkter, som ligger udenfor den normale myldretid i kollektiv trafik. Påstanden om, at fodboldkampe afviklet under Superligaordningen øger tætheden i kollektiv trafik, er ganske enkelt forkert.

Læs også:Optakt: Lyngby BK - OB

I øjeblikket må de danske klubber lukke 500 mand ind, og det tæller også ansatte. Det vil sige, at der blot er plads til et par hundrede fans på stadion.

Superligaordningen, der tillod flere fans, er suspenderet for resten af denne måned indtil nu. 

Læs også:FCK skuffet over minister: Vi mangler stadig at se evidens

Læs også:Optakt: FC Midtjylland - Atalanta

Læs også:FCK leder stadig efter ny træner: Vi har fået mange interessante henvendelser

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus