• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Dette ligner løsningen for Dreyer og Abildgaard

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

En løsning angående de udenlandske spillere i Rusland ser ud til at være på plads.

Af Ole Hoffskov

En aftale angående de udenlandske spillere i Rusland ser ud til at være lige på trapperne, skriver svenske Fotbollskanalen.

Den svenske spillerforening har argumenteret for, at alle udenlandske spillere i russisk fodbold bør kunne ophæve deres kontrakter med øjeblikkelig virkning, men det ser ikke ud til at blive den løsning, FIFA vedtager.

I stedet ser det ud til, at den model, der har været gældende, siden krigen brød ud, bliver forlænget frem til sommeren 2023.

Det betyder, at Anders Dreyer, Oliver Abildgaard og de øvrige udlændinge i Rusland ikke kan komme ud af deres kontrakter, men at de kan spille hele den kommende sæson i en anden klub. Anders Dreyer spillede det meste af foråret i FC Midtjylland under samme vilkår.

- Som jeg har forstået det, er der ikke noget, der er på plads, men det virker til, at det bliver en forlængelse af samme princip som tidligere. Det vil sige, at spillerne får dispensation til skrive under med andre klubber frem til 30. juni næste år. Vi har meddelt vores spillere, at det er det sandsynlige scenarie, siger Magnus Erlingmark fra svenske Spillerforeningen.

Både Anders Dreyer og Oliver Abildgaard er tilknyttet Rubin Kazan, og mens førstnævnte som bekendt skiftede til FC Midtjylland, da Rusland invaderede Ukraine, valgte Oliver Abildgaard at blive i sin russiske klub, der i øvrigt endte sæsonen med at rykke ned.

Oliver Abildgaard har kontrakt med Rubin Kazan frem til sommeren 2024, mens Anders Dreyer har en aftale frem til sommeren 2026. 

Her kan du læse, hvad Tipsbladets chefredaktør Troels Bager Thøgersen mener om det, der synes at blive FIFA's løsning på problemet i Rusland.