Video : Tipsbladet
Superliga

FCK-profil dybt imponeret over rivalens stjerne

FC København-stjernen Mohamed Elyounoussi hylder landsmanden Andreas Schjelderup. De to nordmænd brillerer lige nu i mesterskabsspillet.

PARKEN (Tipsbladet): To nordmænd dominerer kraftigt i dansk fodbold netop nu.

Mohamed Elyounoussi har fundet formen på det helt rigtige tidspunkt for FC København og scorede senest et fremragende mål mod Brøndby, mens Andreas Schjelderup imponerer voldsomt for FC Nordsjælland - alene slutspillet har budt på syv mål og tre assists fra den 19-årige offensivspiller.

Ja, det er dejligt at være norsk i Danmark for Schjelderup og Elyounoussi, og sidstnævnte fastslår, at han bestemt har bidt mærke i sin 10 år yngre landsmand. 

- Han gør det rigtig godt, og jeg er meget glad på hans vegne. Selvfølgelig ønsker jeg alle mine landsmænd det bedste, og Schjelderup har helt sikkert vist, at han har kvaliteter, siger FC København-stjernen.

Andreas Schjelderup kom til FC Nordsjælland på en lejeaftale fra Benfica i sommer, og han havde en svær start i Farum - det har han i høj grad lagt bag sig. 

- Han har måske manglet noget selvtillid, men det ser virkelig ud til, at han er kommet i gang, og det ser godt ud for ham og hans hold. Jeg håber selvfølgelig, at FC Nordsjælland taber, men jeg er glad for, at Andreas gør det godt, siger Elyounoussi og tilføjer:

- Han er helt sikkert en spiller, som Norge kommer til at få brug for i de kommende år.

Foto: Alamy

Topbrag i Parken
Da Mohamed Elyounoussi møder Tipsbladet og den øvrige presse i et solbeskinnet Parken, er der lidt over et døgn til, at FC København møder FC Midtjylland i et neglebidende topbrag i Superligaen.

Det er et opgør, den norske FCK-stjerne glæder sig til.

- Man vil altid gerne spille kampe, som betyder noget, og som får det til at krible lidt ekstra i maven. Hvert eneste spark betyder noget i øjeblikket, men der venter en ny fantastisk kamp i Parken, som jeg glæder mig meget til.

- Det er første gang, jeg har været med i et slutspil, og hvor der er fire hold, som kan vinde mesterskabet. Det gør det ekstra specielt og spændende for dansk fodbold, og som spiller skal man vænne sig til, at man det ene minut kan være på førstepladsen og det næste være på anden- eller tredjepladsen, siger Elyounoussi.

Nordmanden har i denne sæson scoret 13 kasser for FC København i alle turneringer.