Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

FCK-profil: FC Midtjylland er gode, men vi skal være bedre

Rasmus Falk glæder sig til søndagens topbrag mod FC Midtjylland, og FCK-profilen har stor respekt for Superligaens tophold.

FC København er mere eller mindre pisket til en sejr søndag aften mod FC Midtjylland, hvis de skal holde liv i håbet om at genvinde det danske mesterskab. Før kickoff er gæsterne otte point foran, og det kan altså blive til 11, hvis det bliver til en midtjysk sejr, som det gjorde senest, de to mandskaber mødte hinanden.

FCK-profilen Rasmus Falk glæder sig til kampen og til at måle styrkeforholdet mod løvernes største rivaler i Superliga-tabellen.

- Det bliver en kamp med høj intensitet og forhåbentlig høj kvalitet. Det er noget tid siden, vi har mødt dem, og jeg håber, vi kommer til at vise de gode sider af os og kan få kampen spillet på vores præmisser, siger Falk til tipsbladet.dk.

Han har stor respekt for FC Midtjylland, der blot har tabt fire af de hidtidige 29 kampe i denne sæson. 

Læs også:Optakt: FC København - FC Midtjylland

- De har haft en fantastisk flot sæson med et rigtig flot pointsnit – det må man bare give dem. Vi har skullet jagte stort set hele sæsonen. Vi har været lidt uheldige med at blive ramt af mange skader, men det skal vi kunne bære, når vi har så mange gode spillere. Selvfølgelig har alt en grænse, men det kan være godt for noget andet. Det har givet nogle andre spillere et større ansvar, som helt sikkert kan være brugbart længere frem, siger Falk og fortsætter:

- Forskellen på os og dem i denne sæson har været, at FC Midtjylland har været hamrende effektive og vundet utrolig mange fodboldkampe. I mange sæsoner vil det pointsnit, vi har, være nok til at vinde guld, men det er det ikke i år, og det tvinger os til at hæve standarden. Vi jagter det håb, der stadig er.

- De har en god organisation, og så er de meget stabile. Det er et hold, der kender hinanden godt, og det starter helt nede ved deres dygtige målmand. Jeg synes også, de har fået nogle dygtige spillere, som kan afgøre kampene. De er gode, men vi skal stadig være bedre.

Rasmus Falk indtager formentlig sin vante rolle på den centrale midtbane i søndagens kamp, men det bliver uden den normale makker Carlos Zeca. FC Københavns anfører afsoner nemlig karantæne.

Læs også:FCK-spiller med ild i øjnene: Jeg skal nok vise, at jeg er pengene værd

Det skal FCK imidlertid kunne håndtere, fastslår Rasmus Falk.

- Zeca er en fantastisk spiller, men han er ikke med mod FC Midtjylland, og sådan er det. Det er ikke noget, der fylder for os, der spiller. Der kommer en ny mand ind, og det kan være, at han spiller en fantastisk kamp, og så er der ingen, der snakker om Zeca. Vi skal løse, at han er ude. Karantæner er en del af fodbolden, og det er jo ikke sådan, at vi skal langt ned på U-holdet og finde en afløser. Vi har dygtige spillere klar i kulissen, siger han.

Er mesterskabet afgjort, hvis I ikke vinder?

- Ja, det tror jeg. 

Der er kickoff søndag klokken 20.00.

Læs også:Ståle Solbakken før topkamp: Hvis vi ikke vinder, er det slut

Læs også:Mangeårig Superliga-spiller søger ny klub: Færdig i Tyskland

Læs også:Ny skade: FCK-angriber er ude i fire-seks uger