Video : Tipsbladet
Superliga

Fik debut som 16-årig: Det er Bos største force

Det er nogle markante trænere, der har formet Mads Bech Sørensens karriere.

Ikast (Tipsbladet): Mads Bech Sørensen er fra Østbirk mellem Horsens og Skanderborg, så da den lovende forsvarsspiller fik alderen til det, var det oplagt at prøve lykken i ungdomsafdelingen i AC Horsens.

Mads Bech Sørensen endte med at blive solgt til Brentford for et stort beløb som 18-årig, og inden da havde han spillet en del førsteholdskampe for Horsens og fået debut som den yngste spiller nogensinde i klubben.

- Jeg er kun glad for, at han har fået så fedt et job som at være cheftræner nede i Mainz.

Mads Bech Sørensen
Forsvarsspiller i FC Midtjylland

Forsvarsspilleren nåede at spille både divisionsfodbold og Superliga for AC Horsens, og en central figur i den udvikling var Bo Henriksen.

Toptræner
Bo Henriksen var cheftræner og manager for AC Horsens fra 2014 til 2020, og den fynske fodboldtræner, der netop har fået job i Mainz, har en høj stjerne hos Mads Bech Sørensen.

- Det er jo altid lidt specielt med den træner, der hiver en op i en førsteholdstrup. Og det gjorde Bo. Og Bo tog så rigtig godt af mig. Jeg er utrolig glad for den tid, jeg havde i Horsens. Og den tid, jeg havde sammen med Bo, siger Mads Bech Sørensen til Tipsbladet.

- Vi havde nogle skader på venstre back. Og sagde han mig og Troels Kløve, at vi skulle være venstre backs til en træning. Dagen efter sagde han, jeg skulle spille venstre back mod HB Køge, for det skulle vi have prøvet af. Så fik jeg syv-otte kampe i slutningen af den sæson i 1. Division som 16-årig.

Bo Henriksen fik i sidste uge job i Mainz og lagde ud med en sejr over Augsburg, og der er god grund til at glæde sig i det tyske, mener Mads Bech Sørensen.

- Jeg er kun glad for, at han har fået så fedt et job som at være cheftræner nede i Mainz. Det er jo kæmpestort for ham. Og det er jeg glad for på hans vegne.

- Alle trænere har deres forcer. Og Bos allerstørste force i Horsens var at få hver spiller til at være den bedste udgave af sig selv. Han fik i den grad folk til at tro på sig selv. Den mandskabspleje, det at få folk til at tro på tingene, det er han fantastisk til, siger Mads Bech Sørensen.

Gode folk i London
Efter skiftet til Brentford fik Mads Bech Sørensen efter et års tid Thomas Frank som cheftræner, og også der fik forsvarsspilleren en masse i værktøjskassen fra seks år, hvoraf broderparten af tiden blev brugt i Brentford med udlejninger til Wimbledon, Nice og Groningen.

- Jeg var der det meste af seks år, og det har haft stor betydning for min udvikling. Thomas Frank, Brian Riemer og Kevin O'Connor har betydet meget for mig. Thomas er så fantastisk dygtig på mange punkter, især det offensive, mens Brian Riemer er en sindssygt dygtig træner defensivt, siger Mads Bech Sørensen.

- De har lært mig mange ting, jeg tager med mig videre i karrieren. Man kan se alt det, Thomas har udrettet i Brentford, og Brian nu udretter i Anderlecht. Det er folk med gode kompetencer, siger Mads Bech Sørensen.

Forsvarsspilleren har spillet for FC Midtjylland siden 1. september og fik en fri transfer fra Brentford.

Mads Bech Sørensen er 25 år og har etableret sig som fast forsvarsmakker til Sverrir Ingi Ingason i midterforsvaret.