• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Lars Gram-Hanssen

Frimann om FCM-fyring: Der må være sket noget

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Blot to uger inde i sæsonen har Bo Henriksen fået sparket i FC Midtjylland, og ifølge TV3 Sport-kommentator Per Frimann er timingen særdeles dramatisk.

Af Lars Gram-Hanssen

To dage efter straffesparksdramaet mod Larnaca har FC Midtjylland valgt at fyre Bo Henriksen som cheftræner, og det kan kun betegnes som en meget opsigtsvækkende beslutning. 

Sådan lyder det fra TV3 Sport-ekspert Per Frimann, der kommenterede tirsdagens opgør. 

- Det er jo både overraskende, og så vil jeg også sige, at FC Midtjylland var på vej hen et ret usikkert sted, både i forhold til spillet og resultaterne. Hvis FC Midtjylland fra starten af havde tænkt, at der var usikkerhed om Bo, så havde man jo ikke gjort det nu. Så havde man jo gjort det før den nye sæson, siger Per Frimann således til Tipsbladet og forklarer:

- Min første tanke er, at der må være sket noget, altså en reaktion fra spillerne, for eksempel, der har ment, at der skulle skiftes spor. Eller selvfølgelig nogen i ledelsen, som har tænkt, at præstationerne mod Larnaca og Silkeborg viser os for tydeligt, at tingene går den forkerte vej. Og så har man taget beslutningen om at fyre ham.

- For det er jo et dramatisk tidspunkt, at det sker. Det er det, for man står foran store kampe mod en af Europas bedste klubber. Noget, som er en fantastisk opgave for alle, for klubben, træneren og for spillerne. Og så fyrer man træneren. Så det er jo et meget markant og dramatisk tidspunkt at gøre det, synes jeg.

Tipsbladet er kommet med fem bud på trænere, der kan tage over efter Bo Henriksen i FC Midtjylland. De bud kan du se HER.

Claus Steinlein fortalte på et pressemøde tidligere torsdag, at man tog beslutningen om at fyre Bo Henriksen, fordi man gennem længere tid ikke havde set nok forbedring i spillet. Og da man havde sikret sig et Europa League-gruppespil, og der er lang tid, til pokalturneringen og Superligaen afgøres, valgte man at træffe beslutningen nu.

Ifølge Per Frimann kan der dog næppe være tvivl om, at FC Midtjylland-ledelsens syn på Bo Henriksen må have ændret sig markant på kort tid. 

- Min vurdering, set udefra - og der vil jeg gerne understrege, at det er set udefra - så ligner det at, hvis ikke man har en anden træner på plads med det samme, så ligner det jo, at der har været en reaktion indefra, det vil sige fra spillertruppen. Eller fra nogen, der har iagttaget noget i ledelsen, ikke? Så selvfølgelig er jeg overrasket, men jeg må også sige, at i FC Midtjylland er det jo ikke Bo Henriksens ansvar alene, om de spiller godt mod Silkeborg. Man han er topfiguren i det her.

Ifølge Per Frimann må særligt kampen mod Silkeborg have været en bitter pille at sluge for FC Midtjylland-ledelsen. 

- Vi har altid vidst, at Bo skulle have gode hjælpere omkring sig, hvilket også er det FC Midtjylland selv har sagt. At Bo måske skulle bakkes op omkring det taktiske. Der skulle han have støtte, og simpelthen nogen at brainstorme og samarbejde med. Jeg vil sige, at ansvaret jo er lagt ud på flere, også i FC Midtjyllands ledelse, i forhold til hvordan håndterer vi det taktiske.

 Og der må man bare sige, at det taktiske og det spillemæssige har virkelig ikke været godt. Det bedste eksempel er måske kampen mod Silkeborg, hvor Silkeborg slutter kampen som et hold, der ikke kun er bedre, men væsentligt bedre end FC Midtjylland. Og de vinder helt fortjent, siger Viaplay-eksperten og forklarer: 

- Det er altså en klub, som har et langt mindre budget, og som udgangspunkt burde være et hold, som FC Midtjylland ikke sammenligner sig med. Det er jo et andet niveau, FC Midtjylland skal sammenligne sig med. Men her bliver de altså kørt over på egen bane. Og der kan jeg ikke sige det på anden måde end, hvis man sådan lige kigger tilbage, så er der selvfølgelig nogle alarmer, der ringer, når man spiller på den måde mod Silkeborg, hvor de ikke lykkes bedre. Og når man spiller så dårligt og uden kontrol, især i udekampen mod Larnaca.

Per Frimann var efter tirsdagens kamp kritisk overfor FC Midtjyllands præstation, hvilket fik Claus Steinlein til at give Frimann og Stig Tøfting svar på tiltale

- Jeg var selv i studiet, og jeg kommenterede også kampen, og jeg er med på, at Claus Steinlein hænger os lidt ud. Han siger 'jamen, det er typisk af jer eksperter, at I skal være kritiske, når vi lige har kvalificeret os under svære forhold'. Men der var en grund til, at vi var kritiske. Og det handlede rigtig meget om, hvordan man spiller en kamp på europæisk niveau, siger Per Frimann. 

- At man ikke laver for mange fejl og ikke smider for mange bolde væk. At man spiller med større coolness, selvom det var skide varmt. Så der har selvfølgelig været nogle røde flag, der har blafret, men samtidig er det jo overraskende, fordi det er så markant og dramatisk et tidspunkt, man gør det på. Få dage før, at man skal spille mod Benfica. Det er en kamp om 100 millioner oveni de 40, de allerede kommer til at tjene med Europa League. Det er jo en kæmpe, kæmpe kamp.

Hvordan skal FC Midtjylland komme tilbage på sporet nu, og hvad skal de kigge efter i en ny cheftræner?

- De skal helt klart kigge efter en ny cheftræner, for Henrik Jensen har været en del af det her jo. Det er jo en totalt uerfaren træner, der kommer til at stå med nogle af klubbens største kampe. De skal klart kigge efter en erfaren træner, som er tydelig i forhold til, hvordan han vil spille fodbold. Jeg har ikke nogle særlige navne i tankerne, men der vil selvfølgelig nok blive nævnt mange, lyder det fra Per Frimann.

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.