• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Martin Davidsen

Hobro risikerer tvangsnedrykning: Et skrækkeligt scenarie

Hobro risikerer tvangsnedrykning: Et skrækkeligt scenarie
Illustration

Hobro IK kan risikere at blive tvangsnedrykket, hvis ikke klubben får styr på sine stadionforhold. Det skriver tv3sport.dk.

Af Martin Davidsen

Det kører for Hobro i øjeblikket. Den nordjyske klub ligger i toppen af Superligaen og har ikke tabt en Superliga-kamp i syv kampe i træk, men uden for banen er der problemer. 

Stadion i Hobro lever således ikke op til DBU's licenskrav i Superligaen, og det er ikke sikkert, at den nuværende dispensation bliver fornyet til en eventuel sæson to i landets bedste række. Det skriver tv3sport.dk.

- Når vi kommer forbi nytår, skal vi ansøge om licens til sæson to. Hvis det ser ud til, at vi også skal spille i Superligaen på det tidspunkt, bliver det en reel problemstilling, om vi kan leve op til licenskravene, siger Hobro-formand Steen Juulsgaard til tv3sport.dk.

DBU's licensregler foreskriver, at et Superliga-stadion skal have en kapacitet på minimum 10.000 tilskuerpladser - heraf 3.000 siddepladser. I Hobro er der aktuelt kun 2.400 siddepladser og en samlet kapacitet på 7.500.

Derfor frygter Hobros formand en situation, hvor Hobro bliver tvangsnedrykket i tilfælde af, at Superliga-licensen ikke kan blive fornyet. 

- Det vil være en forfærdelig situation, hvis vi spiller os til sæson to rent sportsligt, men ikke har faciliteterne på plads, så vi i teorien bliver tvangsnedrykket. Det er et skrækkeligt scenarie, siger han. 

I 2011/12-sæsonen blev Lyngby Boldklub tvangsnedrykket fra Superligaen, da klubbens stadion ikke levede op til DBU's licenskrav.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Brøndby IF - AGF

AGF jagter sæsonens anden sejr og den første på Brøndby Stadion siden 2007. Brøndby IF jagter topholdene FC København og FC Midtjylland.