Foto: IMAGO
Superliga

Bliver han forskellen på liv og død for dem?

Efter en lang vinterpause ruller bolden snart igen i Superligaen, og tiden er derfor kommet til at se nærmere på de 12 hold. Her er det Vejle Boldklub, der kæmper for at undgå nedrykning.

Tipsbladet ser frem mod sæsonstarten i Superligaen og har fokus på hvert af de 12 hold. Vi gennemgår styrker og svagheder og ser nærmere på, hvordan klubberne står forud for sæsonstarten.

Denne gang Vejle Boldklub:

Transfers:
Ind:
Anders K. Jacobsen (AC Horsens, lejeaftale)
Victor Lind (FC Midtjylland, lejeaftale)
Tyrese Francois (Fulham FC, lejeaftale)
David Colina (FC Augsburg, lejeaftale)
Oliver Amby (Fremad Amager, retur fra leje)

Ud:
Adama Fofana (kontraktudløb)
Gilli Rolantsson (kontrakt ophævet)
Jasin Assehnoun (Volos FC, lejeaftale)
Kevin Custovic (kontrakt ophævet)
Tobias Haahr Jakobsen (Aarhus Fremad, lejeaftale)
Lundrim Hetemi (FC Fredericia, lejeaftale)
Vladimir Arsic (FK Tjernomorets)
Christian Gammelgaard (FC Fredericia, lejeaftale)

Træningskampe:
Vejle Boldklub - Tractor FC 3-3
Vejle Boldklub - FK Velez Mostar 2-1
Vejle Boldklub - PFK Botev Plovdiv 0-1
Vejle Boldklub - SK Sigma Olomouc 1-1
Vejle Boldklub - PFK Olexandrija 3-0

Bud på idealopstilling (3-4-3):
Nathan Trott - Denis Kolinger, Raul Albentosa, Oliver Provstgaard - Marius Elvius, Saeid Ezatolahi, Hamza Barry, Miiko Albornoz - Yeni N'Gbakoto, German Onugkha, Kristian Kirkegaard

Status: 
Vejle Boldklub har overvintret under nedrykningsstregen, men der er alligevel grund til optimisme i klubben fra Nørreskoven, selvom man selvsagt gerne ville have været hele januar-kaosset med Çağdaş Şenyürek foruden. Efter en svær sæsonstart med fem knebne nederlag i træk fik Vejle sat nogle langt bedre resultater sammen i slutningen af året, hvor de sidste otte spillerunder blot bød på to nederlag - mod FC København og FC Nordsjælland. 

Samtidig ser Vejle ud til at være kommet styrket ud af transfervinduet, især offensivt. Victor Lind er blevet lejet i FC Midtjylland, mens Anders K. Jacobsen er hentet på en lejeaftale i AC Horsens. Det giver væsentligt mere bredde i offensiven. Derudover har Vejle i venstrebacken David Colina og midtbanespilleren Tyrese Francois lejet to spillere fra henholdsvis Bundesligaen og Premier League, så det bliver interessant at se, hvad de kan bidrage med. 

Styrker:
Med 21 indkaserede mål i 17 kampe har Vejle egentlig en overraskende fin defensiv statistik. Oprykkerne har indkasseret samme antal mål som eksempelvis FC København, mens fem andre hold i Superligaen har indkasseret flere mål end Vejle. I efteråret tabte Vejle da heller ikke én eneste kamp med mere end ét mål, mens oprykkerne blot én gang indkasserede mere end to mål i samme kamp - i 3-2-nederlaget til FC København. I Nathan Trott har Vejle da også Superligaens statistisk set bedste målmand

Svagheder:
Mens defensiven har været imponerende, er historien en lidt anden med Vejles offensiv. Med syv fuldtræffere i 17 kampe har German Onugkha været forrygende, men som hold kan Vejle ikke være tilfredse med at have scoret 16 mål i 17 kampe. Yeni N'Gbakoto er den eneste anden Vejle-spiller, der har scoret mere end ét mål, så der er ingen tvivl om, at Vejle har været for afhængige af German Onugkha i efteråret. 

Loading Poll...

Han bliver vigtig:
I hver deres ende af banen har Nathan Trott og German Onugkha været livsvigtige for Vejle. Derfor bliver begge spillere selvsagt også vigtige i foråret, men i en lidt målfattig liga som Superligaen bliver det især vigtigt for Vejle, at Onugkha fortsætter med at bombe i resten af sæsonen. Den russiske målræv kan blive forskellen på liv og død for Vejle i denne sæson. 

Hold øje med:
Med tanke på Vejles Onugkha-afhængighed er tilføjelsen af Victor Lind interessant. Den danske U21-landsholdsspiller scorede i sidste sæson seks ligamål i Allsvenskan som kantspiller, og hvis FC Midtjylland-spilleren kan fortsætte de takter i Nørreskoven, bliver han en stor gevinst. 

Spørgsmålstegnet:
Med tilføjelserne af Victor Lind og Anders K. Jacobsen bliver det spændende at se, hvordan Ivan Prelecs foretrukne fronttrio kommer til at se ud. German Onugkha er selvskrevet i startopstillingen, Kristian Kirkegaard og Yeni N'Gbakoto viste i glimt gode takter i efteråret, og Musa Juwara leverede fire assister. Især Victor Lind ligner en spiller, der kan spille sig ind i startopstillingen for Vejle. 

Premiere:
Vejle Boldklub - AGF, mandag den 19. februar klokken 19.00.