• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Oliver Okstrøm

Ingen Pro-licens: Derfor har Hiljemark tilladelse

Foto: Getty Images

Den nyudnævnte AaB-cheftræner mangler stadig en del af sin træneruddannelse.

Af Oliver Okstrøm

AaB har mandag fyret svenskeren Erik Hamrén fra sin stilling som cheftræner i klubben. I stedet bliver det nu Oscar Hiljemark, der tager skridtet fra assistenttræner til cheftræner. Det vil han 'som udgangspunkt' gøre resten af sæsonen.

Det har han tilladelse til fordi, at han er i gang med at tage den påkrævede Pro-trænerlicens. Den er han i gang med at tage i hjemlandet Sverige, som lederen for træneruddannelsen i det svenske fodboldforbund Roger Sandberg måtte i et interview med Fotbollskanalen for en måned siden forklare, hvorfor Hiljemark var med, da det kom frem.

Det skyldtes nemlig, at han modsat alle andre deltagere på Pro-licensen var trænere i Sverige.

- Oscar er kommet op på A-niveauet i Sverige, og han vil gerne afslutte sin uddannelse her. At skifte (til et andet land red.) nu syntes han ikke var det værd, siger han og fortsætter:

- Vores udgangspunkt er, at uddannelse skal omfatte svenske trænere eller trænere på det svenske marked, og i dette tilfælde opfylder han kravet, fordi han er svensk, lyder det fra Sandberg.

Uddannelsen mod at blive få Pro-licensen, der er den højeste træneruddannelse, og kravet for en fast Superliga-cheftræner bliver færdiggjort i 2024 for Hiljemarks vedkommende.

I sidste sæson stod han midlertidigt til rådighed i tre kampe, da AaB ledte efter en cheftræner, da Cifuentes forlod klubben og man ventede på at få Lars Friis ind.

Kritikken mod AaB lyder nu, at ansættelsen af Erik Hamrén var forkert fra starten. Læs mere om det her.