Video : Tipsbladet
Superliga

Kort før positiv coronatest: FCM-profil var i Dubai

Sory Kaba har coronavirus, efter han tilbragte ferien i Dubai. FC Midtjylland ved ikke, om han er blevet smittet på ferien.

De seneste dage har danskere, der tager på ferie i Dubai, været udsat for heftig kritik. Nu viser det sig, at FC Midtjyllands angriber, Sory Kaba, er testet positiv for coronavirus, efter han var samme sted på ferie, skriver B.T.

Det var netop efter en rejse til Dubai, at den første dansker med den smitsomme sydafrikanske coronamutation tog virus med hjem. Siden har forskellige kendtes rejser til emiratet været genstand for omfattende kritik.

Læs også:FC Midtjylland-stjerne har fået coronavirus

Virolog Allan Randrup Thomsen har i Politiken kaldt det "provokerende overfor dem, der bliver alvorligt syge eller familie til personer, der dør af covid-19, at man ikke accepterer de restriktioner og regler, der er." Også Frederik Preisler, der har flere årtiers erfaring inden for branding og strategisk kommunikation, udlagde i går signalværdien kritisk:

- Det er en fuckfinger til os allesammen. En fuckfinger til alle os, der er i en eller form for nedlukning og karantæne og prøver at passe en lille smule på. De siger, "det kan vi ikke tage os af, så nu fyrer vi den af og får sol på maven", sagde han til DR.

Læs også:FC Midtjylland-angriber ude med skade: Misser starten på foråret

FC Midtjylland ved dog ikke, om Sory Kaba er smittet med corona i Dubai, eller om det er sket, efter han vendte tilbage til Danmark. 

- Sory har jo afleveret en negativ prøve, da han kom til Danmark, ligesom alle andre mennesker skal. Vi kan ikke sige noget om, hvorvidt det er i Dubai, han er blevet smittet. Det er ren spekulation, siger presseansvarlig i FC Midtjylland, Mads Hviid Jakobsen, til B.T.

FCM begyndte januartræningen den 11., og Kabas seneste opdatering fra Dubai er fra den 5. januar. Ifølge Sundhedsstyrelsen er inkubationstiden (tid fra smitte til symptomer) for coronavirus fra 1 til 14 dage, så smitten kan være sket både i Danmark og i Dubai.

Læs også:FCM tilbage på træningsbanen: Flere spillere er endnu ikke vendt retur

Læs også:Transfervinduet nærmer sig: FCM er i samtale med angribere

Læs også:Superligaens bedste: Pokalvinderne og mestrene holder jul side om side