Landshold /ritzau/

Landstræner savner flere svære landskampe

Foto: Getty Images

Der er for få lige kampe i kvindernes VM-kvalifikation, siger landstræner før ny kamp som storfavorit.

Af /ritzau/

Når det danske kvindelandshold i fodbold tirsdag aften møder Aserbajdsjan i en VM-kvalifikationskamp i Viborg, er de store linjer formentlig givet på forhånd.

Danmark kommer til at dominere kampen og være i boldbesiddelse langt størstedelen af tiden - det er formentlig bare et spørgsmål om sejrens størrelse.

Den slags kampe kan sagtens være udfordrende, men der er alt for mange af dem i fodboldkvindernes VM-kvalifikation, mener landstræner Lars Søndergaard.

- Der er uden tvivl for mange af den slags kampe.

- Det er jo ikke tætte kampe, hvor vi bliver ret meget udfordret i vores defensiv, vi kan udelukkende vurdere vores kampe på, hvordan vi gør det med bolden, når vi spiller mod en lavtstående modstander, der ikke rigtig vil noget, siger landstræneren.

Han påpeger, at hans spillere har været gode til at håndtere rollen som storfavoritter.

- Vi føler jo, at vi er inde i en rigtig god udvikling, og vi har været dygtige til at vinde den slags kampe, for der er da trods alt store nationer, der kikser eller har problemer en gang imellem.

- Det har vi ikke haft, vi er gode til at spille mod de hold, og vi har fundet vores måde at skabe mange chancer på i den slags kampe.

- Men vi mangler helt klart flere kampe, vi kan bruge som målestok. Vi vil gerne møde modstandere, der er tættere på vores niveau og også gerne bedre end os. Den slags kampe mangler vi, og det gør os lidt usikre på, hvor vi står frem mod EM til sommer, siger Lars Søndergaard.

Danmark har vundet syv ud af syv VM-kvalifikationskampe og har en målscore på 36-2. Det skyldes komfortable sejre over Malta, Aserbajdsjan, Bosnien-Hercegovina og Montenegro.

Tirsdagens modstander, Aserbajdsjan, blev eksempelvis slået med 8-0 på udebane i september.

- De seneste to år har vi kun haft tre lige kampe i opgør med point på spil. Vi havde en kamp mod Rusland her i VM-kvalifikationen, og vi havde to kampe mod Italien i EM-kvalifikationen.

- Vi savner helt klart flere lige kampe, hvor der står noget på spil, siger landstræneren, før han finder en positiv ting ved at møde svagere modstandere:

- Det giver os trods alt muligheden for at få prøvet mange spillere af, siger nordjyden.

VM-kvalifikationskampen mellem Danmark og Aserbajdsjan begynder klokken 18.

/ritzau/