Video : Tipsbladet
Superliga

Ny mand på førsteholdet: Han skal nok drive gæk med nogle Superliga-backs

Simon Adingra er i januar rykket permanent op i FC Nordsjællands førsteholdstrup. Ham har de store forventninger til.

- Han er en offensivspiller, som kan begå sig på begge kanter. Han er mere boldfast end nogle af vores andre spillere i offensiven, han er god med begge ben og en dygtig dribler. Han kan blive en rigtig publikumsfavorit, ham her. Han har et stort repertoire af driblinger.

Allerede for halvanden uge siden luftede FC Nordsjælland-cheftræner Flemming Pedersen sin beundring for Simon Adingras talent. Han var en af de nye folk i førsteholdstruppen, og det tyder på, at Pedersen ikker er den eneste, der har set et stort lys i den ivorianske dribler.

Læs også:Nye FC Nordsjælland-stjerner på vej: Han kan blive en publikumsfavorit

Gareth Henderby, der er head of academies, forudser, at Adingra kommer til at overraske en masse mennesker i Superligaen, mens spillerens hidtidige træner på U19-holdet, Kasper Kurland, kommer med en lignende forudsigelse på FCN's hjemmeside.

- Det er svært at sammenligne ham med de øvrige spillere, for han er lidt sin egen. Hans driblinger er på et meget højt niveau, og det er også hans absolut største kendetegn og styrke. Han kan drible sig ud af hvad som helst, og han skal nok få drevet gæk med nogle Superliga-backs, når først han begynder på sine slalomdriblinger og accelerationer, siger han og maner så til besindighed.

Læs også:FCN-ejeres firma købte udstyr for diktatur: Det har aldrig set værre ud

- Man skal dog også huske på, at Simon stadig er ung, og han skal fortsat vænne sig til tempoet i Superligaen, så der vil selvfølgelig være en tilvænningsperiode for ham. Men Simon er meget dedikeret til at påvirke sit liv og sin fremtid i en positiv retning, og hvis han bliver ved med at arbejde hårdt, skal chancerne nok komme.

19-årige Simon Adingra kom til Farum for et år siden fra Right to Dream-akademiet i Ghana. Siden har han spillet otte U19-ligakampe, scoret fire mål og lagt op til fem. 

Læs også:Superliga-klub ejes fra berygtet skattely: Det er et ekstremt rødt flag

Læs også:Ny formand slår fast: FCN vil stadig gerne flytte

Læs også:Overblik: Superligaens vintertransfers 2021