• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: FC Nordsjælland - Lyngby Boldklub

Foto: Getty Images

12. spillerunde sparkes i gang med et nordsjællandsk derby mellem FC Nordsjælland og Lyngby Boldklub.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Fredag klokken 19.00
Spillested: Right to Dream Park, Farum 
Dommer: Benjamin Willuame-Jantzen
På TV: TV3 Sport 
Hashtag: #fcnlbk #sldk

Holdnyt:
FC Nordsjælland:
Det har før været bemærket i disse linjer, at FC Nordsjælland meget sjældent spiller to gode - eller dårlige - kampe i træk, og det kan man kun gentage efter nederlaget på 1-3 til AGF i seneste runde.

FC Nordsjællands formkurve i de første 11 kampe hedder - sejr, nederlag, sejr, nederlag, uafgjort, sejr, nederlag, sejr, nederlag, sejr, nederlag. 

Det tyder alt andet end lige på tre point point fredag aften mod rivalerne fra Lyngby Boldklub, og FC Nordsjælland er da også favoritter på papiret. Hjemmeholdet har dog med al tydelighed vist i denne sæson, at hvis de ikke rammer toppen, så taber de.

Ghaneseren Clinton Antwi pådrog sig en grim hovedskade mod AGF, men han er sluppet billigt og er derfor med i truppen til fredagens hjemmekamp. Det er kantspilleren Jonathan Amon til gengæld ikke. 

Lyngby Boldklub:
Der var små forventninger til Lyngby Boldklub, da de entrerede Superligaen efter en hurtig oprykning fra NordicBet Ligaen, men de kongeblå har vist sig mere end konkurrencedygtige i landets bedste række, og Christian Nielsens mandskab har vundet de seneste to kampe.

Det bringer Lyngby op på en niendeplads efter 11 runder - kun et point efter FC Nordsjælland, som klubben altså kan overhale fredag aften.

Lyngby var fra sæsonstarten lidt udfordret af, at det kun var Frederik Gytkjær, der kunne score, men det problem synes løst - ikke mindst af Gustav Marcussen. Den unge angriber har scoret tre mål i de seneste to kampe og skal nok volde FCN-defensiven kvaler fredag aften.

Gæsterne må formentlig undvære Martin Ørnskov i lokalopgøret. 

Karantæner:
FC Nordsjælland: Ingen
Lyngby Boldklub: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Nordsjælland (4-3-3): Larsen - Thychosen, Hansen, Jenssen, Rasmussen - Kudus, Christensen, Kofod - Atanga, Rygaard, Damsgaard 

Lyngby Boldklub (3-4-3): Mikkelsen - Tshiembe, Geertsen, Enghardt - Fosgaard, Rømer, Christjansen, Da Silva - Corlu, Gytkjær, Marcussen

Profilen:
Da Lyngby Boldklub var få timer fra at gå konkurs i februar 2018, valgte Mikkel Rygaard at ophæve sin kontrakt og skifte kvit og frit til rivalerne fra Farum. Det skal der helt sikkert nok være nogle inkarnerede Lyngby-fans, der har svært ved at glemme, og det kan Rygaard muligvis få at mærke fredag aften, når han møder Lyngby for første gang, siden han forlod klubben. 

Vidste du, at..:
Senest Lyngby besejrede FC Nordsjælland, i maj 2017, måtte kampens dommer Michael Johansen udgå med en skade. I stedet blev fløjten overtaget af unge Kasper Madsen, der ikke siden har været i aktion i Superligaen. Lyngby vandt kampen 2-1. 

Dom:
FC Nordsjælland plejer at vinde, når de lige har tabt, men Lyngby vil være opsatte på at slå naborivalen, og de kongeblå har masser af selvtillid efter to sejre i træk. Der skal nok blive fart over feltet i fredagskampen, for både FCN og Lyngby vil gerne bidrage til underholdningen.

Vi spår en tæt kamp, men i sidste ende vinder FC Nordsjælland 3-1. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Udtaget til U21-landsholdet for første gang: Forventer, jeg kan byde mig til

Læs også:Randers-direktør afviser: Har ikke fået ekstra Saba-penge

Læs også:SIF-sportschef om nye spillere: Først aktuelt efter nytår

Læs også: Tvivler på Brøndby-træner: Tror ikke, han er "CV's" mand

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 11. spillerunde

Superliga

Mere Superliga

Fokus