• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Lars Gram-Hanssen

Optakt: Lyngby Boldklub - Vejle Boldklub

Foto: Getty Images

Tipsbladet er her klar med optakten til fredagens Superliga-kamp mellem Lyngby og Vejle.

Af Lars Gram-Hanssen

Kampfakta:
Kampstart: Fredag klokken 19.00
Spillested: Lyngby Stadion
Dommer: Lasse Læbel Graagaard
På TV: TV3 Sport og Viaplay
Hashtag: #lbkvff #sldk

Holdnyt:
Lyngby Boldklub
Lyngby lå i sidste sæson og kæmpede en desperat overlevelseskamp i bunden af Superliga-tabellen, men denne sæson ser ud til at blive anderledes for 'De Kongeblå', der efter otte spillerunder ligger i den øvre halvdel af tabellen. 

De første otte kampe har resulteret i tre sejre, to uafgjort og tre nederlag, hvilket efterlader Lyngby på en imponerende sjetteplads i Superligaen. 

Lyngby har hentet nogle stærke resultater i de seneste runder, hvor man har spillet 1-1 mod FC Nordsjælland og har vundet 1-0 ude over Hvidovre. 

Alfred Finnbogasons exit fremstod som et markant tab, men Lyngby har fundet sig en god erstatning i Andri Gudjohnsen, der blev matchvinder mod Hvidovre i sidste weekend.  

Aftenens opgør mod Vejle bliver sandsynligvis kampen, hvor den tidligere Premier League-stjerne Gylfi Sigurdsson får sin debut i Superligaen. Det skal blive interessant at se, hvilket niveau den 34-årige islænding er på efter et par års pause. 

Vejle Boldklub
Det har været en svær sæsonstart for oprykkerne, der har tabt syv ud af otte kampe i Superligaen i denne sæson. Kun mod OB har vejlenserne formået at hente en sejr i denne sæson. 

Den fattige pointhøst indtil nu betyder, at Vejle ligger næstsidst i Superligaen, med fem point op til Randers FC på den rigtige side af nedrykningsstregen. 

Trods de dårlige resultater har Vejle spillemæssigt formået at levere flere gode præstationer i denne sæson, hvor vejlenserne har tabt mange kampe snævert. 

Desværre for gæsterne må de i aften undvære deres defensive general, idet Raúl Albentosa sidder ude med karantæne efter fem gule kort. 

Karantæne:
Lyngby Boldklub: Ingen
Vejle Boldklub: Raúl Albentosa

Bud på startopstillinger: 
Lyngby Boldklub (3-5-2): Mads Kikkenborg - Pascal Gregor, Andreas Bjelland, Magnus Jensen - William Kumado, Sævar Magnusson, Marcel Rømer, Tochi Chukwuani, Kolbein Finsson - Frederik Gytkjær, Andri Gudjohnsen

Vejle Boldklub (3-5-2): Nathan Trott - Stefan Velkov, Denis Kolinger, Oliver Provstgaard - Marius Elvius, Hamza Barry, Ebenezer Ofori, Saeid Ezatolahi, Miiko Albornoz - German Onugkha, Jasin Assehnoun

Dom: 
Der er lagt op til et jævnbyrdigt opgør på Lyngby Stadion, hvor der næppe er en målfest i vente. Lyngby har dog været stærke på hjemmebane igennem længere tid, så buddet herfra lyder på en 1-0-sejr til Lyngby. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: