• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: OB - Silkeborg IF

Optakt: OB - Silkeborg IF

Et af de to hold går snart på sommerferie, mens det andet lever videre i kampen om at spille om en plads i Europa. Hvilket hold kommer bedst fra det første af to opgør?

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Lørdag klokken 16.00
Spillested: Ewii Park, Odense
Dommer: Lars Christoffersen
På TV: TV3 Sport 1
Hashtag: #obsif #sldk

Holdnyt:

OB:
Den fynske klub OB havde et dårligt efterår, men efter vinterpausen er resultaterne blevet mærkbart bedre, og klubben er da også rykket frem i tabellen. OB klarede også frisag i kampen om at undgå at blive et af de fire hold, der skal spille om nedrykning fra Superligaen, og i stedet blev det Esbjerg fB og AC Horsens, der trak det korteste strå i gruppen.

I stedet kan OB nu skimte en europæisk plads ude i horisonten, og hvis klubben skal komme tættere på muligheden for at spille om Europa mod nummer fire fra mesterskabsspillet, kræver det, at OB over to kampe slår Silkeborg IF ud.

Det har klubben forholdsvis gode muligheder for: De to hidtidige opgør i sæsonen mellem OB og Silkeborg IF er begge endt i pointdelinger, og det kan også tyde på, at der venter to tætte kampe mellem de to hold.

Til opgøret er OB uden Izunna Uzochukwu, der sidder i karantæne, mens målmand Sten Grytebust er skadet og ude af kampene. Kent Nielsen kan dog glæde sig over, at Rasmus Festersen er tilbage. Jacob Barrett Laursen er tvivlsom til kampen, men er med i truppen. 

Silkeborg IF:
Tredje gang var lykkens gang for Silkeborg IF, der misbrugte to matchbolde for at redde sig, men til sidst med en sejr i Aalborg sikrede sig overlevelsen. Nu kan Peter Sørensen i stedet forberede sig på næste sæson og på at kæmpe for en chance for at komme i Europa.

I første omgang venter to kampe mod OB, og Peter Sørensen havde succes med en tre-mands-backkæde mod AaB, hvor SIF vandt 1-0, og det kan tænkes, at han går med den opstilling igen, der har to hårdtarbejdende wing-backs.

Jens Martin Gammelby vender tilbage efter karantæne, mens Mikkel Vendelbo misser det opgør med karantæne.

Karantæne:
OB: Izunna Uzochukwu
Silkeborg IF: Mikkel Vendelbo

Bud på startopstillinger:
OB (4-4-2): Falkesgaard - Desler, Tingager, Petersen, Barrett Laursen - Greve, Thomasen, Tverskov, Jönsson - Edmundsson, Festersen

Silkeborg IF (5-4-1): Nørgaard - Gammelby, Salquist, Jakobsen, Flinta, Cramer - Skov, Skytte, Moro, Scheel - Helenius

Profilen:
Han har været en vigtig mand for Silkeborg IF, men til sommer er det slut med Nicklas Helenius i SIF. I stedet bliver den lange angriber genforenet med Kent Nielsen - denne gang i OB - så de fynske fans får en forsmag på, hvad det er, Nicklas Helenius kommer til at tilføre holdet, når han ganske givet er Silkeborgs frontløber i lørdagens opgør.

Vidste du, at..:
Mens Nicklas Helenius kommer til at være fremtidig OB'er, har én OB'er en fortid i Silkeborg. Det var faktisk SIF, der spottede Rasmus Festersen i Kjellerup IF og hentede ham til klubben, men i SIF fik han aldrig den ønskede succes. Det har han så fået senere i karrieren, må man sige, og Festersen er blandt OB's bedste spillere og vel en af Superligaens mest elegante angribere.

Dom:
De to hold mødtes i Odense i sæsonens første kamp, og her stod SIF-målmand Thomas Nørgaard fremragende, da de to hold spillede 0-0. Nu mødes de altså igen, og på papiret er OB også favorit til opgøret, som de også var det til det første opgør.

Det bør man også kunne se på banen, hvor fynboerne i et længere stykke tid har været sikker på redning, imens SIF i seneste runde fik en forløsende sejr og redning. OB'erne har masser af selvtillid, og forventningen er, at det også kan ses i kampen.

Vi tror på, at det bliver OB, der kommer fra opgøret med en sejr på 2-1, og dermed vil der stadig være spænding før returopgøret i Silkeborg i næste uge.

Tidligere indbyrdes kampe:

Superliga

Flemming P: Alle får en ny chance

Selvom man tidligere har været en perifer spiller i FCN-truppen, byder sæsonstarten på en ny chance til alle spillere...

Mere Superliga

Fokus