Video : Tipsbladet
Superliga

Ove Pedersen bekræfter ny rolle

To nøglemedarbejdere i FC Midtjylland får en rolle i samarbejdsklubben CD Mafra.

FC Midtjyllands samarbejde med CD Mafra bliver yderligere forstærket, da to af midtjydernes nøglemedarbejdere tiltræder i portugisernes bestyrelse.

Der er tale om assisterende sportschef Ove Pedersen og mangeårig økonomichef Rene Bjerg Simonsen. Det bekræfter Ove Pedersen, da Tipsbladet fanger ham over telefonen.

Ove Pedersen ønsker dog ikke på nuværende tidspunkt at kommentere, hvad bestyrelsesposten i CD Mafra mere konkret kommer til at betyde. Ej heller vil han uddybe, hvordan eller hvor meget det kommer til at påvirke hans job som assisterende sportschef i FC Midtjylland.

Tipsbladet kunne allerede tilbage i oktober afsløre FC Midtjyllands køb af CD Mafra, mens den portugisiske klub selv har bekræftet partnerskabet med midtjyderne. FCM har dog ikke officielt meldt ud, at de har købt CD Mafra.

Samarbejdet har allerede båret frugt, da man for eksempel sendte Ousmane Diomandé til Portugal sidste sommer, og bare et halvt år efter blev han solgt for omkring 93 millioner kroner til Sporting CP.

De kommende dage forventes det også, at Pontus Texel, Elias Olafsson, Andreas Nibe og Mads Lauritsen sendes til klubben på leje for at tage nogle af de samme skridt, som Ousmane Diomandé gjorde i efteråret.

FC Midtjylland har også et samarbejde med FC Fredericia, som man ofte sender adskillige talenter til for at fremme spillernes udvikling. Det så man eksempelvis med Raphael Onyedika i 2020/2021-sæsonen, som efter blot et år på førsteholdet i FCM røg afsted til Club Brugge for en stor millionpakke.

CD Mafras bestyrelse ledes iøvrigt af José Cristo, der også er portugisernes præsident. CD Mafra frister en tilværelse i Portugals næstbedste række, hvor man sidste sæson sluttede på sjettepladsen.